gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΒΩΛΑΚΑΣ Κωμόπολη ΔΡΑΜΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Βώλακας

36 χλμ. από τη Δράμα, ανατολικά της εθνικής οδού Νο 57, συναντάμε το πρώτο ορεινό χωριό της περιοχής, το γραφικό Βώλακα, χτισμένο στις υπόρειες του Φαλακρού, με τις κεραμιδένιες στέγες, τα παλιά πέτρινα σπίτια και ό,τι άλλο προσδίδει τη μυρωδιά του παραδοσιακού. Η παραδοσιακή κουζίνα του χωριού με τα χωριάτικα λουκάνικα του Βώλακα, τα κατσικάκια στο φούρνο και άλλα τέτοιου είδους εδέσματα είναι ξακουστά σε όλη την περιοχή και περιμένουν να δοκιμαστούν και από τους επισκέπτες εξάπτοντας τη γαστρονομική φαντασία τους. Ο Προφήτης Ηλίας, χτισμένος το 1841, με το ξεχωριστό λιθόκτιστο πυργοειδές καμπαναριό (1887), δεσπόζει πάνω από την πλατεία του χωριού, θρησκευτικό μνημείο που σε μεταφέρει σε παλιότερες εποχές.
Ανηφορίζοντας τις φιδωτές στροφές του Φαλακρού, το μαγευτικό τοπίο σαγηνεύει τον επισκέπτη με τις εναλλαγές της βλάστησης, πλούσια δάση οξιάς, δάση πεύκης, υπαλπικό τοπίο με πλούσια ποικιλία σε αγριολούλουδα που πολλά από αυτά είναι μοναδικά, ενδημικά της Ροδόπης οι καλύτερες φυσικές χιονοδρομικές πίστες των Βαλκανίων, έτοιμες να δεχτούν το φυσιολάτρη όλη τη διάρκεια του χρόνου και τους χιονοδρομείς το μισό χρόνο -περίπου- σε ένα άρτια εξοπλισμένο Χιονοδρομικό Κέντρο, με ξενώνα και εστιατόριο. Λειτουργεί και ξενώνας στο χωριό, που φιλοξενεί όλους όσους θελήσουν και προλάβουν να το προτιμήσουν!

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ