gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΧΩΡΑ Κωμόπολη ΜΕΣΣΗΝΙΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Χώρα

Η πόλη της Χώρας είναι κτισμένη στο καταπράσινο λεκανοπέδιο που χωρίζει τις επαρχίες Πυλίας και Τριφυλίας, όπου βρισκόταν το βασίλειο του ομηρικού άνακτα Νέστορα. Τη βυζαντινή εποχή το όνομά της ήταν Λιγούδιτσα και μαζί με τους συνοικισμούς Καβελαργιά και Τσιφλίκι δημιουργήθηκε η σημερινή πόλη Χώρα, που σημαίνει "κεφαλοχώρι", εμπορικό κέντρο. Σήμερα η πόλη αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο και μεγάλο οικονομικό κέντρο. Είναι τόπος ιστορικός και αρχαιολογικός, ενώ το μουσείο της πόλης περιλαμβάνει 4.000 αρχαιολογικά ευρήματα, που τα επισκέπτεται κάθε χρόνο πλήθος κόσμου. Νότια 4 χλμ. από την πόλη, στη θέση Εγκλιανός, βρίσκεται το ανάκτορο του άνακτα Νέστορα, καθώς και θολωτός τάφος που αποδίδεται σε αυτόν. Ανατολικά της Χώρας βρίσκεται το Μανιάκι, ο χώρος όπου ο ήρωας και πρωτεργάτης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Παπαφλέσσας, έπεσε ηρωικά μαχόμενος με ελάχιστους Έλληνες εναντίον του Ιμπραήμ πασά στις 20 Μαΐου 1825.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ