gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ Κωμόπολη ΜΕΣΣΗΝΙΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (2)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Γαργαλιάνοι

Οι Γαργαλιάνοι αποτελούν σήμερα μεγάλο οικονομικό κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας και βρίσκονται σε οροπέδιο ύψους 300μ με πυκνούς ελαιώνες. Έχουν υγιεινό κλίμα και θέα προς το Ιόνιο πέλαγος, από όπου απέχουν 7 χλμ. Η περιοχή κατοικήθηκε από την Πρωτοελλαδική Εποχή (2600-2200 π.Χ) με βάση τα ευρήματα των θέσεων: Ανεμόμυλοι, Τσουκνά, Κάναλος και Λαγός. Τα χρόνια της Ενετοκρατίας (1685-1715) άνηκε στην επαρχία Αρκαδίας του νόμου Μοθώνης, ενώ κατά τη διάρκεια των Ορλωφικών γεγονότων (1770) λεηλατήθηκε από το Μουσταφά Πασά της Λάρισας. Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 πολλοί αγωνιστές της περιοχής στρατολογήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τον Ιμπραήμ Πασά, ενώ το 1905 από τους Γαργαλιάνους ξεκίνησε ο Τέλλος Αγρας για να ενισχύσει το Μακεδόνικο αγώνα κατά των Βουλγάρων.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Σελίδες ιδιωτών & άλλες

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ