gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΤΑΫΓΕΤΟΣ Βουνό ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ".


Πληροφορίες για τον τόπο (5)

Κόμβοι μη κερδοσκοπικοί

Αναπτυξιακή Εταιρεία "Πάρνωνα Ταΰγετου Α.Ε"

Harpers Dictionary of Classical Antiquities

Taygetus

(Taugetos) or Taygetum (Taugeton) or Taygeta (ta Taugeta). A lofty range of mountains, of a wild and savage character, separating Laconia and Messenia, and extending from the frontiers of Arcadia down to the Promontorium Taenarum.

Perseus Project

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Ορος Ταϋγετος

Βρίσκεται ανατολικά του νομού και αποτελεί φυσικό όριο της Μεσσηνίας με τη Λακωνία και την Αρκαδία. Εκτείνεται σε μήκος 110 χλμ. από τη Μεγαλόπολη ως το ακρωτήριο Ταίναρο και είναι το ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου με σημαντικότερες κορυφές τον Προφήτη Ηλία (2407μ), την Νεραϊδοβούνα (2025μ) και την Ξεροβούνα (1852μ). Έχει πλούσια βλάστηση σε αρωματικά φυτά ρίγανης, μέντας και τσαγιού, ενώ στον κεντρικό Ταΰγετο (Αλαγονία) και τη Βασιλική (Μάνη) υπάρχουν δάση μαύρης Πεύκης και ελάτης σε τέτοια ποικιλία, ώστε να συνθέτουν μια δομή βλάστησης με διαχρονικό ενδιαφέρον.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Σελίδες του Ορειβατείν

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ