gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ Νησί ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ".


Πληροφορίες για τον τόπο (2)

Πληροφορίες σύνταξης

Ολες οι πληροφορίες στο Σύμπλεγμα των νησιών.

Γενικές

Η ζωή στο νησί

  Ξεκούραση, απόδραση από τις συμβατικότητες και τους περιορισμούς της καθημερινότητας, χαλαρές απολαύσεις, ημέρες γαλήνιες, παραδομένες στον πλουσιοπάροχο αιγαιοπελαγίτικο ήλιο χαρίζουν οι Οινούσσες στους επισκέπτες τους.
  Ακριτικό νησί, που δίνει στον επισκέπτη αυθεντική την εικόνα μιας άλλης Ελλάδας, που ζει στους δικούς του πιο ανθρώπινους ρυθμούς.
  Οι κάτοικοι το χειμώνα είναι κυρίως απόμαχοι της θάλασσας, ψαράδες, οικοδόμοι, λίγοι κτηνοτρόφοι.
  Ζωντανή και δυναμική η παρουσία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, οι αυριανοί ναυτίλοι της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, οι δάσκαλοι και καθηγητές τους, οι κρατικοί λειτουργοί και τα στρατευμένα νιάτα μας, αναγεννούν στο νησί την ελπίδα, χαρίζουν τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητά τους.
  Την άνοιξη οι Οινούσσες βρίσκονται στις ομορφιές τους. Αμέτρητα τα χρώματα, οι ευωδιές μεθυστικές, τα ανθισμένα αγριολούλουδα, η σπάνια χλωρίδα που σκαρφαλώνει στους καταπράσινους λόφους. Τα σπίτια με τις ασβεστωμένες αυλές, η θάλασσα με τη γαλήνη της, τα κλειστά παράθυρα, που ανοίγουν με την επιστροφή των ξενιτεμένων.
  Και μετά, το καλοκαίρι με το πολύβουο πανηγύρι του, τους εκατοντάδες Αινγουσιώτες ης διασποράς από την Αθήνα, από το Λονδίνο, από την Αμερική. Δεν μπορεί να περάσει καλοκαίρι χωρίς λίγες μέρες διακοπών στην πατρίδα των γονιών τους. Και το νησί με όλα του τα αγαθά, τα ψάρια, τα θαλασσινά, τους αχινούς και τις πατελίδες, το νόστιμο λιαστό χταπόδι και τα μοναδικά τυράκια του και ένα σωρό άλλα γεννήματα της παρθένας γης και θησαυρούς της θάλασσας αφήνει εμπειρίες αξέχαστες.
(Κείμενο: Γ. Δανιήλ)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Οινουσσών (2003).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ