gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΚΥΛΛΗΝΗ Χωριό ΗΛΕΙΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (2)

Σελίδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

Κυλλήνη

  Η Κυλλήνη είναι μεγάλος παράλιος οικισμός και έχει 952 κατοίκους. Βρίσκεται στην Επαρχία της Ηλείας του ομώνυμου νομού. Είναι έδρα ομώνυμης κοινότητας στην οποία υπάγεται και η νησίδα Καυκαλίδα η οποία έχει πέντε κατοίκους και βρίσκεται ανατολικά του ακρωτηρίου Κυλλήνης. Είναι παραθαλάσσιο θέρετρο και λιμάνι. Απ' το λιμάνι αυτό γίνεται με πορθμεία η επικοινωνία με τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Κοντά στην Κυλλήνη υπάρχει ένας οικισμός «Κάτω Παναγιά» που αποτελείται απο πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του ΤΕΕ Λεχαινών


Κόμβοι επίσημοι

Κυλλήνη

  Είναι γνωστότερη ως λουτρόπολη, λόγω των ιαματικών της λουτρών, αλλά διαθέτει και οργανωμένες παραλίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πολλές περιοχές δίπλα ακριβώς από την αμμουδιά αρχίζουν αγροτικές καλλιέργειες. Είναι τουριστικό μέρος και συγχρόνως κέντρο μετακίνησης προς τα νησιά του Ιονίου.
  Bρίσκεστε εικονικά σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Πελοποννήσου και της Ελλάδας. Ο τόπος μας στο ακρωτήρι Χελωνάτα ή Κυλλήνης - 70 χλμ. νοτιοδυτικά της Πάτρας - είναι προικισμένος με πανέμορφες παραλίες στο Ιόνιο Πέλαγος, με μνημεία και αρχαιότητες που μαρτυρούν το πλούσιο ιστορικό του παρελθόν, με γη γόνιμη και άφθονα νερά, που την ποτίζουν για να παράγει νοστιμότατα κηπευτικά και φρούτα, με λόφους γεμάτους ευλογημένες ελιές και λεμονιές. Από το σύγχρονο λιμάνι της Κυλλήνης φεύγουν οι τράτες και το ψαροκάικα για να γυρίσουν πίσω με πλούσια αλιεία που μπορείτε να απολαύσετε στις ψαροταβέρνες μας. Το ίδιο λιμάνι είναι η πύλη σύνδεσης της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα δύο Ιόνια νησιά, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/a>


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ