gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ Χωριό ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Κόμβοι επίσημοι

Κλειτορία

  Η Κλειτορία βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού Αχαΐας, κοντά στα Αροάνια όρη και σε υψόμετρο 550 μέτρων. Έχει περίπου 1.000 μόνιμους κάτοικους και είναι έδρα του Δήμου Λευκασίου. Απέχει 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 110 χιλιόμετρα από την Πάτρα και 65 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Η Κλειτορία είναι χτισμένη 2 χιλιόμετρα από τον αρχαίο Κλείτωρ, αρκαδική αρχαία πόλη την οποία αναφέρει ο Παυσανίας, περιηγητής και γεωγράφος ο οποίος έζησε τον 2ο αιώνα μ.Χ. Ευρήματα έχουν ήδη βρεθεί σε ανασκαφές. Οι κάτοικοί της ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία, το εμπόριο και τον τουρισμό. Κι αυτό γιατί η Κλειτορία αποτελεί θαυμάσιο ορμητήριο για τους τουρίστες, τους λάτρεις των βουνών, της φυσικής ομορφιάς και των χειμερινών σπορ.
  Στα 7 χιλιόμετρα βρίσκεται το Σπήλαιο των Λιμνών. Ένα μοναδικό σπήλαιο με υπόγειο ποταμό και λίμνες, το οποίο αναφέρεται και στην ελληνική μυθολογία. Βορειότερα και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων υπάρχει το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Χελμό, άρτια οργανωμένο, που υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Στο Χελμό βρίσκονται επίσης και τα Ύδατα της Στυγός. Η ιστορική Μονή Αγίας Λαύρας βρίσκεται στα 25 χιλιόμετρα περίπου και σε ακόμα 7 χιλιόμετρα τα Καλάβρυτα. Συνεχίζοντας προς Αίγιο συναντούμε το Μέγα Σπήλαιο. Προς νότο σε απόσταση 20 χιλιομέτρων θα συναντήσει κανείς την τεχνητή λίμνη του ποταμού Λάδωνα στην κοίτη του οποίου επιδίδονται αθλητές στο κανώ-καγιάκ. Αλλα αξιοθέατα είναι οι πηγές του Αροανίου, οι πηγές του Λάδωνα, οι αρχαίοι Λουσοί, και τα αναρίθμητα εκκλησάκια που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την περιοχή.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/a>


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ