gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΑΡΑΔΑΙΝΑ Οικισμός ΣΦΑΚΙΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (2)

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Αράδενα

  Η Αράδενα απέχει 19 χιλιόμετρα από τη Χώρα Σφακίων στο δρόμο Σφακιά - Ανώπολη - Άγιος Ιωάννης. Μετά την Ανώπολη ο δρόμος γίνεται χωματόδρομος αλλά είναι εύκολα προσβάσιμος. Θα διασχίσετε το Φαράγγι της Αράδενας πάνω από μια ξύλινη γέφυρα. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται το εγκατελειμμένο χωριό της Αράδενας, η Βυζαντινή εκκλησία του Μιχαήλ Αρχάγγελου, και το Φαράγγι της Αράδενας.
Το εγκαταλειμμένο χωριό της Αράδενας βρίσκεται στην άλλη πλευρά της γέφυρας. Η Αράδενα είναι η τοποθεσία της αρχαίας ελληνικής πόλης Αραδήν. Ακμασε κατά τα Ρωμαϊκά, Βυζαντινά και Βενετικά Χρόνια. Οι κάτοικοί της κάποτε ασχολούνταν με το θαλάσσιο εμπόριο και είχαν την ίδια μοίρα με τους κατοίκους της Ανώπολης αφού και η δική τους πόλη καταστράφηκε το 1770 και το 1867 από τους Τούρκους. Το εγκαταλειμμένο σήμερα χωριό, προσφέρεται για ένα ευχάριστο περίπατο μέσα στα στενά μονοπάτια του και στα σπίτια του, που είναι χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ