gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΣΟΥΓΙΑ Χωριό ΧΑΝΙΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (4)

Κόμβοι, εμπορικοί

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Σούγια

  Το χωριό Σούγια βρίσκεται στη νότια ακτή της Κρήτης, 70 χιλιόμετρα νότια από τα Χανιά στο δρόμο Χανιά - Αλικιανός - Μονή - Σούγια. Μπορείτε να φτάσετε στη Σούγια σε 2 ώρες από τον Ομαλό και την Παλαιόχωρα. Τα καραβάκια που ξεκινούν από τη Χώρα Σφακίων με προορισμό την Παλαιόχωρα και από την Παλαιόχωρα με προορισμό την Αγία Ρουμέλη, το Λουτρό και τα Σφακιά κάνουν στάση στη Σούγια. Αν και δεν είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις της επαρχίας Σελίνου, η Σούγια θα αποδειχτεί αρκετά ενδιαφέρουσα για τον τουρίστα. Εχει μια μακριά παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, εντυπωσιακά βουνά κι ενδιαφέροντα ερείπια παλιών βυζαντινών εκκλησιών. Η Σούγια διαθέτει τουριστική υποδομή με ενοικιαζόμενα δωμάτια, μικρά ξενοδοχεία και ταβέρνες.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Sougia 's ancient name was Syia, and it was the harbour town of Elyros. West of Sougia are the ruins of ancient Lissos. One can admire the tiny Dorian temple of Asklipios, the ancient theatre and the vaulted tombs.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ