gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΧΑΝΙΑ Πόλη ΚΡΗΤΗ".


Πληροφορίες για τον τόπο (3)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Η πόλη των Χανίων

  Η πιο ποιητική πόλη της Κρήτης σου αφήνει μια ευχάριστη γεύση ομορφιάς όταν την περπατάς με τα πόδια. Χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας είδε κι έζησε πολλούς επιδρομείς, αλλά γεύτηκε και πολιτισμούς των οποίων τα αποτυπώματα φαίνονται σε προσόψεις κτισμάτων, σε κάστρα, τείχη, αρχαιότητες, μοναστήρια κι εκκλησίες. Η πόλη έχει δύο εισόδους: το αεροδρόμιο στο Ακρωτήρι, και το λιμάνι της Σούδας (το μεγαλύτερο της Μεσογείου). Κυρίαρχη θέση στο κέντρο της πόλης κατέχει η Δημοτική αγορά, ένα περίλαμπρο οίκημα σε σταυρωτό σχήμα που ολοκληρώθηκε το 1913 με πρότυπο την ανάλογη της Μασσαλίας. Σε απόσταση πολύ κοντινή από το κέντρο της πόλης σας περιμένει ο Δημοτικός κήπος και δίπλα του το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών. Οι κήποι είναι οι ομορφότεροι της Κρήτης, όπως επίσης ο δημοτικός κήπος διαθέτει μικρό ζωολογικό κήπο με ζώα της κρητικής πανίδας.
  Το ενετικό λιμάνι γραφικότατο οποιαδήποτε ώρα και εποχή αποτελεί πόλο έλξη για επισκέπτες και ντόπιους, τόσο για την ομορφιά του όσο και για τις επιλογές διασκέδασης που παρέχει για όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις του κόσμου. Οι συνοικίες της παλιάς πόλης "εντός των τειχών", διατηρούν την βενετσιάνικη αρχοντιά τους. Στενά σοκάκια πλακόστρωτα περιβάλλονται από καλαίσθητα αναπαλαιωμένα σπίτια διαφόρων εποχών, προσφέρονται για ένα ευχάριστο περίπατο. Πολλά νεοκλασικά κτίσματα σώζονται εξάλλου και σε συνοικίες που "γειτνιάζουν" με την πόλη των Χανίων, όπως η Χαλέπα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Χανίων


Σελίδες εμπορικού κόμβου

Χανιά

  Τα Χανιά, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, είναι μια πανέμορφη πόλη στη βόρεια ακτή της Κρήτης. Συνδέεται μέσω Εθνικής Οδού με το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, από τα οποία απέχει περίπου μια ώρα (59 χιλιόμετρα) και δυόμιση ώρες (137 χιλιόμετρα) αντίστοιχα. Συχνά αεροπορικά δρομολόγια από την Αθήνα με τακτικές πτήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του καλοκαιριού συνδέουν τα Χανιά αεροπορικώς με την Ηπειρωτική Ελλάδα κάνοντας εύκολη την πρόσβαση στην πόλη. Το Διεθνές Αεροδρόμιο των Χανίων που βρίσκεται 11 χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, στην περιοχή του Ακρωτηρίου, έχει συχνές πτήσεις για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ένα πλοίο από τον Πειραιά για τη Σούδα συνδέει καθημερινά ακτοπλοϊκώς την πόλη με την Αθήνα. Τα Χανιά αποτελούν ένα ιδανικό ορμητήριο εναλλακτικό προς αυτό του Ηρακλείου για πρόσβαση και εξερεύνηση του νησιού. Η πόλη δεν είναι τόσο μεγάλη και θορυβώδης όσο το Ηράκλειο και συνδέεται μέσω εθνικού οδικού δικτύου με τις μεγαλύτερες πόλεις στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ