gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 6 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΟΥΡΙΚΙ Δήμος ΚΟΖΑΝΗ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (6)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

«Καστανόδασος»

ΕΜΠΟΡΙΟ (Χωριό) ΚΟΖΑΝΗ
Χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο του Ν. Κοζάνης. Υπάρχουν εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης για τη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δ.Δ. Εμπορίου με την επωνυμία αυτή έχουν πλέον καθιερωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και σκοπός είναι να γίνουν γνωστές και πέρα από τα όρια του Νομού Κοζάνης. Ο χώρος όπου γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις είναι ένα φυσικό δάσος με καστανιές στο οποίο δεν έχει γίνει καμιά τεχνητή διαμόρφωση του χώρου γιατί η ίδια η φύση έχει φροντίσει γι’ αυτό. Χαρακτηρίζονται από την ποιότητα και από την προσπάθεια των φορέων για την καλύτερη διεξαγωγή τους και διασκέδαση του κόσμου. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται στις αρχές ή στα μέσα του Αυγούστου και διαρκούν μία εβδομάδα. Διοργανώνονται βραδιές με παραδοσιακή μουσική, με θέατρο, με μουσική τζαζ ,ροκ κλπ. με ποιοτική ελληνική μουσική από διάσημους έλληνες καλλιτέχνες.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχίας Κοζάνης


Δήμος Μουρικίου

ΜΟΥΡΙΚΙ (Δήμος) ΚΟΖΑΝΗ
Ο Δήμος Μουρικίου ανήκει στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και βρίσκεται στον Ν. Κοζάνης. Είναι νεοσύστατος Δήμος με έδρα το Δ.Δ. Εμπορίου, συνολικής έκτασης 112.058 στρ. και πληθυσμού 4.897 κατοίκων και αποτελείται από τα παρακάτω Δ.Δ.:
1. Αρδασσας (με τον Οικισμό της Κρυόβρυσης) με πληθυσμό 1.201 κατοίκους και έκταση 37.851 στρ.
2. Αναρράχης, με πληθυσμό 1.151 κατοίκους και έκταση 30.447 στρ.
3. Εμπορίου, με πληθυσμό 922 κατοίκους και έκταση 14.952 στρ.
4. Μηλοχωρίου, με πληθυσμό 796 κατοίκους και έκταση 13.072 στρ.
5. Φούφα, με πληθυσμό 827 κατοίκους και έκταση 16.006 στρ.
Γεωγραφικά ο Δήμος Μουρικίου βρίσκεται ΒΔ του Δήμου Κοζάνης και Δ. του Δήμου Πτολεμαϊδας. Η έδρα του Δήμου Μουρικίου (Εμπόριο) απέχει από την έδρα του Δ. Πτολεμαϊδας (πόλη της Πτολεμαϊδας) 13 Km.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχίας Κοζάνης


Σε κάθε Δ.Δ. του Δήμου Μουρικίου, διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό τη εποπτεία των τέως Κοινοτήτων ή των πολιτιστικών συλλόγων του τόπου. Η πληθώρα των μουσικών συγκροτημάτων (χάλκινα και ποντιακή λύρα) της περιοχής αν και είναι χωρίς μουσική παιδεία, οι περισσότεροι είναι αυτοδίδακτοι, είναι αξιοθαύμαστοι για την ποιότητα της μουσικής τους. Οσον αφορά την αρχιτεκτονική κληρονομιά, υπάρχουν κτίρια τα οποία είναι αξιόλογα και αντιπροσωπευτικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής ιδιαίτερα στα Δ.Δ. Αναρράχης, Εμπορίου και Φούφα. Εχουν απομείνει ελάχιστα τέτοια δείγματα αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και θα πρέπει οι παρεμβάσεις να είναι δραστικές, για την διάσωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχίας Κοζάνης


ΦΟΥΦΑΣ (Χωριό) ΚΟΖΑΝΗ
Βυζαντινό υδραγωγείο (υπό ανασκαφή)

Περιοχή εκκλησίας Παναγιάς (χώρος αναψυχής-ανάπαυσης για τους περαστικούς της περιοχής, καθώς και την ημέρα της Πρωτομαγιάς)

«Προφήτης Ηλίας»

Χώρος αναψυχής.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ