gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Μυθολογία για το τοπωνύμιο: "ΔΟΥΛΙΧΙΟΝ Ομηρικό νησί ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ".


Μυθολογία (2)

Μνηστήρες

Οι μνηστήρες της Πηνελόπης

Σύμφωνα με τον Απολλόδωρο (Ε.7.25) οι μνηστήρες της Πηνελόπης που κατάγονταν από το Δουλίχιον ήταν πενήντα εφτά. Σήμερα σώζονται τα ονόματα των πενηντα τριών από αυτούς: Αμφίνομος, Θόας, Δημοπτόλεμος, Αμφίμαχος, Ευρύαλος, Πάραλος, Ευηνορίδης, Κλύτιος, Αγήνωρ, Ευρύπυλος, Πυλαιμένης, Ακάμας, Θερσίλοχος, Αγιος, Κλύμενος, Φιλόδημος, Μενεπτόλεμος, Δαμάστωρ, Βίας, Τέλμιος, Πολύιδος, Αστύλοχος, Σχέδιος, Αντίγονος, Μάρψιος, Ιφιδάμας, Αργιος, Γλαύκος, Καλυδονεύς, Εχίων, Λάμας, Ανδραίμων, Αγέρωχος, Μέδων, Αγριος, Πρώμος, Κτήσιος, Ακάρνας, Κύκνος, Ψέρας, Ελλάνικος, Περίφρων, Μεγασθένης, Θρασυμήδης, Ορμένιος, Διοπίθης, Μεκιστεύς, Αντίμαχος, Πτολεμαίος, Λεστορίδης, Νικόμαχος, Πολυποιήτης και Κέραυς. Ο Ομηρος αναφέρει πενήντα δύο μνηστήρες που κατάγονταν από το Δουλίχιον (π.245-253).

Ηρωες

Φυλέας

Σύμφωνα με τον Απολλόδωρο (2,5,5) ο Φυλέας κατέφυγε στο Δουλίχιο όταν τον έδιωξε από την Ηλιδα ο πατέρας του Αυγείας γιατί είχε υπερασπιστεί τον Ηρακλή στη μεταξύ τους διαμάχη σχετικά με την αμοιβή για τον καθαρισμό των στάβλων. Ο Ηρακλής αποκατέστησε το Φυλέα στην Ηλιδα αλλά εκείνος ξαναγύρισε στο Δουλίχιον αφού τακτοποίησε εκεί κάποια ζητήματα (Παυσ. 5,3,3).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ