gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αθλητισμός & Σπορ για το τοπωνύμιο: "ΣΑΜΑΡΙΑ Εθνικός δρυμός ΧΑΝΙΑ".


Αθλητισμός & Σπορ (3)

Αναρρίχηση

Γκίγκιλος

Η πιο εντυπωσιακή ορθοπλαγιά στην Κρήτη. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από το φαράγγι της Σαμαριάς και η πρόσβαση απαιτεί πεζοπορία περίπου 1 ώρας, από το μονοπάτι, ή από το Ξυλόσκαλο. Υπάρχουν γύρω στις 15 διαδρομές ανοιγμένες και πολλές παραλλαγές αυτών. Οι δυσκολίες είναι από V - VII βαθμού. Λόγω του σαθρού του εδάφους δεν είναι εξοπλισμένο με μόνιμες ασφάλειες. Οι υψομετρική διαφορά είναι από 400μ. έως 800μ. ανάπτυγμα. Για τους λάτρεις μπορούν οι διαδρομές να γίνουν με μπιβουάκ

Καταφύγια

Καταφύγιο Καλλέργη

Είναι το "στολίδι" των Λευκων Ορέων. Πεζοπορία από Ομαλό 1.30 ώρα ή 5 χιλιόμετρα ανώμαλου αγροτικού δρόμου. Βρίσκεται πάνω από το φαράγγι της Σαμαριάς με μοναδική θέα στα Λευκά Όρη και είναι ανοιχτό από τον μήνα Απρίλιο μέχρι το τέλος του Οκτώβρη για να φιλοξενήσει πεζοπόρους και ανήσυχους ταξιδιώτες. (Περισσότερα στοιχεία & φωτογραφία στην ακόλουθη ιστοσελίδα)

  Στο γνωστό ορεινό καταφύγιο του Καλέργη μπορείτε να φτάσετε από ένα δρόμο στ' ανατολικά, 1 χιλιόμετρο πριν από την είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς. Βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα ψηλά στο βουνό, στα 1.680 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και προσφέρει άνετη διανυκτέρευση (40 κρεβάτια). Κάποια ακόμα μεγαλύτερα μονοπάτια για τις κορυφές των Λευκών Ορέων ξεκινούν επίσης από εδώ. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στον ΕΟΤ στα Χανιά ή στον Ορειβατικό σύλλογο Χανίων.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ