gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πανίδα για το τοπωνύμιο: "ΛΕΣΒΟΣ Νησί ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ".


Πανίδα (2)

Σελίδες επίσημες

Η πανίδα της Λέσβου

Τα Λεσβιακά δάση προσφέρουν καταφύγιο σε άγρια ζώα και πουλιά, και συγκεκριμένα από τα θηλαστικά, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο σκίουρος "Sciurus Anomalus" (όχι ο κοινός), ενώ το μεγαλύτερο θηλαστικό είναι η αλεπού. Στα είδη των φιδιών, το μόνο δηλητηριώδες ανήκει στην κατηγορία "Vipera Xanthina". Σ΄ό,τι αφορά τα πουλιά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η νησιώτικη ορεινή πέρδικα "Alectoris Chuvar". Πολύ ενδιαφέρον οικοσύστημα είναι ο Υγρότοπος του Κόλπου της Καλλονής που περιλαμβάνει τον ίδιο τον Κόλπο αλλά και μεγάλο αριθμό χερσαίων υγροτόπων: τις αλυκές Καλλονής και Πολυχνίτου, αλίπεδα, ρέματα και οι εκβολές τους, καλαμιώνες, πευκοδάσος και ελαιώνες. Στους υγρότοπους του κόλπου μόνο έχουν καταγραφεί 134 είδη πουλιών, 66 από τα οποία είναι μεταναστευτικά.
Ανάμεσα στους πολύ ενδιαφέροντες κατοίκους του είναι τα φλαμίγκο, η αλκυόνα, ο κοκκινοσκέλης, ένα νευρικό πουλί που με το παραμικρό πετιέται ξεσηκώνοντας και τα υπόλοιπα πουλιά και η αβοκέτα, ένα πουλί με ψηλά πόδια και ράμφος που κυρτώνει προς τα επάνω. Τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται παρατηρητήρια και λαμβάνονται μέτρα για την προστασία του οικοσυστήματος ενώ αντίστοιχα.αυξάνει και ο αριθμός των ατόμων που επισκέπτονται την Λέσβο έχοντας ως κύριο σκοπό την παρατήρηση πουλιών.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχίας Λέσβου


Σελίδες εμπορικού κόμβου

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ