gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Ιστορία για το τοπωνύμιο: "ΠΥΛΟΣ Κωμόπολη ΜΕΣΣΗΝΙΑ".


Ιστορία (1)

Ναυμαχίες

Ναυμαχία της Πύλου

20/10/1827
  Δύο χρόνια μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου του Λονδίνου, με το οποίο αναγνωριζόταν η ανεξαρτησία του Ελληνικού Έθνους, στις 20 Οκτωβρίου του 1827, 26 πολεμικά πλοία της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή, εισέρχονταν στον όρμο του Ναβαρίνου με σκοπό να εξαναγκάσουν τον Ιμπραήμ να σεβαστεί τους όρους του πρωτοκόλλου.
  Η παράδοση θέλει ένα τυχαίο γεγονός - ένας πυροβολισμούς από μερικούς θερμόαιμους Τουρκο-αιγύπτιους, που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα δραγουμάνο της Αγγλικής μοίρας, Μ. Μικέλη - να προκαλέσει τη μεγαλύτερη ναυμαχία μεταξύ των τριών Μεγάλων Δυνάμεων και των Οθωμανών, γεγονός που στοίχισε στον Ιμπραήμ την καταστροφή των 2/3 του στόλου του (που αποτελείτο από 120 καράβια) και πολλές χιλιάδες σε νεκρούς και τραυματίες.
  Η ναυμαχία του Ναβαρίνου όπως είναι γνωστό χάρισε οριστικά στην Ελλάδα την πολυπόθητη από αιώνες ελευθερία και ανεξαρτησία.
Το κείμενο παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Πύλου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ