gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Βιογραφίες για το τοπωνύμιο: "ΚΑΒΑΛΑ Πόλη ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ".


Βιογραφίες (5)

Μουσικοί

Παπαϊωάννου Γιάννης (Ανδρέου)

1910
Συνθέτης

Εμμανουήλ Δασκαλάκης

  Γεννήθηκε το 1939 στην Καβάλα από ευσεβείς γονείς, οι οποίοι από μικρή ηλικία του εμφυτεύσανε την αγάπη για την Εκκλησία του Χριστού. Από τα παιδικά του χρόνια εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.
  Την περίοδο των Γυμνασιακών του σπουδών άρχισε την ενασχόληση με τη Βυζαντινή Μουσική, με πρώτο του δάσκαλο το θεωρητικό Αβραάμ Ευθυμιάδη στα φροντιστήρια “Αγιος Δημήτριος”. Από το 1956 συνδέθηκε με το Μεγάλο Δάσκαλο, Αρχοντα Πρωτοψάλτη, κ. Αθανάσιο, Καραμάνη, από τον οποίο μυήθηκε στο Πατριαρχικό ύφος.
  Από το 1958 ψάλλει σε διάφορους Ναούς της Θεσσαλονίκης, και από το 2002 είναι πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης. Πήρε πτυχίο το 1968 από το “Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης”, έχοντας καθηγητές τους Δασκάλους Α. Καραμάνη και Χ. Ταλιαδώρο. Δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στη Σχολή της Μητρόπολης Αρναίας. Εκανε για πολύ καιρό εκπομπές σε κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Το 1990 σε διάστημα 8 μηνών προσεκλήθη δύο φορές να ψάλει στην Αμερική.
  Εδώ και 22 χρόνια κυκλοφορούν 22 προσωπικές του κασέτες, και έχουν διατεθεί αρκετές χιλιάδες αντίτυπα. Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν επίσης κασέτες και CD της Βυζαντινής Χορωδίας “Αγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης”, της οποίας έχει την τιμή να είναι ιδρυτής και Χοράρχης.
  Τον Ιανουάριο του 1994 ο κ. Δασκαλάκης τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο των Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Παντελεήμονα το Β΄για την προσφορά του στη Βυζαντινή Μουσική.
  Τέλος, από τον Ιανουάριο του 2002 δημιούργησε Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος, όπου και είναι πρωτοψάλτης. Πίστη του είναι και αισιοδοξεί ότι οι νέοι, ταλαντούχοι μαθητές του, θα συνεχίσουν να υπηρετούν τη Βυζαντινή Μουσική, εξασφαλίζοντας έτσι τη διάδοχη κατάσταση.
Το κείμενο παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο των: Δήμου Πάτμου, Νομαρχίας Δωδεκανήσου, Ι.Μ. Θεολόγου και Υπουργείου Αιγαίου (2003).

Πεζογράφοι

Ποιητές

Πρόδρομος Μαρκόγλου

1935

Φωτογράφος

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ