gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Βιογραφίες για το τοπωνύμιο: "ΚΥΨΕΛΗ Χωριό ΑΡΤΑ".


Βιογραφίες (2)

Ζωγράφοι

Κουτσοσπύρος Δημήτρης

  Ο Δημήτρης Κουτσοσπύρος γεννήθηκε στην Κυψέλη της Αρτας. Πολύ γρήγορα εγκαταστάθηκε στο Αγρίνιο, όπου ζει και δημιουργεί μέχρι σήμερα. Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε μικρός. Παρόλο που σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο στην Αθήνα, θεωρείται αυτοδίδακτος, και η δύναμη του χρωστήρα του δείχνει έναν καλλιτέχνη που βαδίζει στα χνάρια των μεγάλων ζωγράφων.
  Με τη ζωγραφική ασχολείται αποκλειστικά από το 1968. Εργάστηκε ως αγιογράφος, φιλοτέχνησε σκηνικά θεάτρου, εικονογράφησε περιοδικά και ημερολόγια. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε εννέα ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Από το 1972 διατηρεί μόνιμη έκθεση στην οδό Παπαστράτου 73, στο Αγρίνιο.
  Το ατελιέ του έχει μεταμορφωθεί σε κέντρο εικαστικών τεχνών για την Αιτωλοακαρνανία και είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι, όπου νέοι άνθρωποι, δημιουργοί, μαθητές βρίσκουν δημιουργικό καταφύγιο. Το έργο του έχουν κριτικάρει με ευνοϊκότατα σχόλια άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων. Δικά του έργα κοσμούν Δημόσια Ιδρύματα, Πινακοθήκες, Μουσεία, Ιδιωτικές Συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  Τα θέματά του είναι παρμένα κυρίως από την ελληνική ύπαιθρο. Ακολουθούν κλασικές φόρμες, που όμως το φιλοσοφικό βάθος,το παιχνίδι της φαντασίας και η λεπτομέρεια στη σύνθεση δείχνουν την ευαισθησία του δημιουργού και τη δύναμη του γνήσιου ταλέντου του.
  Ο προβληματισμός του καλλιτέχνη περνάει στο θεατή όμορφα, γλυκά, ομαλά, χωρίς αισθητικούς βαρβαρισμούς και ανταμώνει λυτρωτικά τις ανησυχίες τους γιατί, όπως τονίζει ο Δημήτρης Κουτσοσπύρος, αυτός είναι και ο προορισμός της τέχνης: "Αναγκαιότητα για ένα ζωγράφο και γενικότερα για τον καλλιτέχνη είναι να εκφράζει μέσα από το ψυχικό και συναισθηματικό είναι του, το συνάνθρωπό του".
  Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας


Φωτογράφος

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ