gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΣ Μοναστήρι ΚΑΡΔΙΤΣΑ".


Προσκυνήματα (2)

Μοναστήρια

Ιερά Μονή Πέτρας

Τηλέφωνο: +30 24410 94605, 94633
   Ανήκε και αυτή στα σημαντικά μοναστήρια του 16ου αιώνα, μαζί με τις μονές Κορώνας και Ρεντίνας. Το καθολικό της, αγιορείτικου τύπου με τρούλλο, αποτελεί κτίσμα του δεύτερου μισού του αιώνα και λειτουργούσε αποδεδειγμένα στα 1593, έτος στο οποίο χρονολογείται η σφραγίδα της μονής. Οι τοιχογραφίες του έγιναν το 1625 από ανώνυμο αλλά πολύ σημαντικό ζωγράφο, που ανήκε στο κλίμα της κρητικής σχολής, και χρηματοδοτήθηκαν από εξέχον πρόσωπο της εποχής, που εικονίσθηκε με χρυσοποίκιλτο καφτάνι και γούνινο κάλυμμα κεφαλής στο δυτικό τοίχο.
   Το ξυλόγλυπτο τέμπλο, λεπτότατης επεξεργασίας, φέρει τη χρονολογία 1609 και εικόνες του γνωστού ζωγράφου Λάμπου στις δύο ανώτερες ζώνες. Η δημιουργική πορεία της μονής συνεχίσθηκε και στις μεταγενέστερες περιόδους, όπως προκύπτει από τα αξιόλογα έργα τέχνης που φιλοξενούνται (τοιχογράφηση και τέμπλο παρεκκλησίου στα 1673), τοιχογραφίες του νάρθηκα στα 1789.

Ιερά Μονή Πέτρας

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ