gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΝΕΕΣ ΜΑΛΕΣ Χωριό ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ".


Προσκυνήματα (5)

Εκκλησίες

Βυζαντινός ναός Αγίου Γεωργίου

  Η Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία, σε ένα οροπέδιο κάτω από τις Μάλλες (το παλιό χωριό του Αγίου Γεωργίου) και περιέχει τοιχογραφίες και ενδιαφέρουσες εξωτερικές διακοσμήσεις στις πόρτες και στο πίσω μέρος της, καθώς επίσης και τυφλές αψίδες στα πλευρά.

Βυζαντινός ναός Παναγίας Μεσοχωρίτισσας

  Η βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Μεσοχωρίτισσας βρίσκεται σ' ένα πανέμορφο τοπίο, έχει ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και έχει τοιχογραφίες σε δύο επίπεδα, το νεότερο από τα οποία χρονολογείται στο 1431.

Μεταμόρφωση Σωτήρος-Αγ. Χαράλαμπος

  Ο Ενοριακός Ναός. Είναι δίκλιτη βασιλική μεγάλων διαστάσεων και περιβάλλεται από μεγάλο χώρο. Χτίστηκε το 1848 και διακοσμείται με ένα από τα ωραιότερα και κομψότερα ξυλόγλυπτα χρυσοποίκιλτα τέμπλα της περιοχής, το οποίο λέγεται ότι σκαλίστηκε επί τόπου το 1869. Αναφέρεται η ύπαρξη φρουρίου, που προφανώς πρόκειται για τούρκικο πύργο, τον οποίο, πιθανόν, χρησιμοποιούσε ως χειμερινή του κατοικία ο γενίτσαρος Χάνιαλης
Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (2001) του Δήμου Ιεράπετρας.

Της Αναλήψεως

  Η εκκλησία της Ανάληψης, ακριβώς πριν μπείτε στο χωριό, στ' αριστερά έχει εξωτερικές διακοσμήσεις και μια παράσταση κεφαλιού κάτω από την οροφή.

Εξωκκλήσια

Αγία Τριάδα

  Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας βρίσκεται κάτω στο δρόμο κοντά στο χωριό.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ