gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΧΑΝΙΑ Νομός ΚΡΗΤΗ".


Προσκυνήματα (1)

Μοναστήρια

Εκκλησίες και Μοναστήρια

  Ο νομός Χανίων διαθέτει πλούτο σε εκκλησίες και αρκετά μοναστήρια με πολύ σημαντική παρουσία της βυζαντινής τέχνης. Καταγράφονται εδώ γύρω στις 300 βυζαντινές εκκλησίες. Μοναδικό θέαμα για τον ταξιδιώτη είναι τα ξωκλήσια. Μικρές, μοναχικές εκκλησίες σκαρφαλωμένες σε πράσινες βουνοπλαγιές, χωμένες σε δυσπρόσιτα φαράγγια ή πάνω σε έρημους βράχους που βρέχουν τα κύματα αποτελούν με την αρμονία των γραμμών τους, τη γαλήνη και φιλοξενία που αποπέμπουν μέσα στο έρημο τοπίο, πραγματικά καταφύγια ψυχής. Σημαντικά μοναστήρια (16ος-17ος αι.) βρίσκονται στο Ακρωτήρι βορειοανατολικά της πόλης των Χανίων: Η Μονή της Αγίας Τριάδας η οποία διαθέτει μικρό μουσείο, η Μονή της Κυράς των Αγγέλων (Γουβερνέτο). Δύο γυναικείες μονές εκείνη του Αγίου Ιωάννη (Κορακιές) με μικρό μουσείο και της Χρυσοπηγής με εργαστήριο αγιογραφίας. Αλλα μοναστήρια είναι η Μονή Γωνιάς (17ος αι.) στο Κολυμπάρι, η Μονή Αγίου Ιωάννη στον Παζινό και η ιστορική Μονή της Χρυσοσκαλίτισσας λίγο πριν το Ελαφονήσι.
(κείμενο: Ρούλα Καστρινάκη)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Χανίων.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ