gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΦΕΝΕΟΣ Δήμος ΚΟΡΙΝΘΙΑ" .


Προσκυνήματα (2)

Μοναστήρια

Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΕΝΕΟΥ (Μοναστήρι) ΦΕΝΕΟΣ
Τηλέφωνο: +30 27470 41226
  Η μονή Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου βρίσκεται πλησίον της αρχαϊκής πόλης του Φενεού, τα σημερινά Καλύβια. Κτίσθηκε σύμφωνα με επιγραφή το 1693 σε ένα πανοραμικό κατάφυτο επίπεδο με μεγευτική θέα, ενώ η αρχική μονή "Παλαιομονάστηρο" βρίσκεται σε γήλοφο μέσα στη λίμνη Φενεού.
   Πρόκειται για τρουλλαία βασιλική με νάρθηκα, εξωνάρθηκα και πεντάπλευρη κόχη ιερού. Εσωτερικά ο ναός είναι κατάγχραφος με ωραιότατες τοιχογραφίες σύγρονες της ανοικοδόμησης του ναού στα 1754, που σύμφωνα με επιγραφή έγιναν από τον Παναγιώτη εξ Ιωαννίνων. Ξυλόγλυπτο τέμπλο του 18ου αιώνα με δύο αξιόλογες δεσποτικές εικόνες και με Δωδεκάορτο. Κάτω απο τον τρούλλο αιωρείται μεταλλικός χορός με εικονίδια όμοιος με του Αγίου Όρους.
   Γύρω απο το καθολικό υπάρχουν κελλιά που στο ισόγειό τους διασώζουν αποθήκες. Ξύλινες κλίμακες οδηγούν στους εξώστες όπου τα κελλία των μοναχών.
   Σπάνια ιερά κειμήλια φυλάσσονται στη μονή όπως: φορητές εικόνες, λειψανοθήκες, αργυρά ιερά σκεύη κ.λ.π.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ