gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ Κωμόπολη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" .


Προσκυνήματα (1)

Εκκλησίες

Οσία Παρασκευή

ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ (Κωμόπολη) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
  Πολιούχος της Ν. Καλλικράτειας είναι η Οσία Παρασκευή η οποία έζησε στους Επιβάτες της Αν. Θράκης τον 12 αι. μ.Χ. Η μνήμη της τιμάται στις 14 Οκτωβρίου. Ο Ιερός Ναός της Ν. Καλλικράτειας είναι αφιερωμένος στη μνήμη της. Με τον ερχομό των προσφύγων δημιουργήθηκε μια παράγκα από τα ξύλα που περίσσεψαν από το χτίσιμο των σπιτιών η οποία, λειτούργησε μισή ως σχολείο και μισή ως εκκλησία. Η ξύλινη αυτή εκκλησία λειτούργησε από το 1926 έως το 1952. Από το 1938 άρχισε να χτίζεται ο ναός της Οσίας Παρασκευής σε ανάμνηση του αντίστοιχου ναού της Παλιάς Καλλικράτειας. Το 1950 το κτίσιμο του Ναού είχε σχεδόν τελειώσει. Το 1995 ο Ναός γκρεμίστηκε και άρχισε η ανέγερση του νέου μεγαλοπρεπούς Ναού η κατασκευή του οποίου είναι ακόμη σε εξέλιξη. Η ενορία της Καλλικράτειας και των γύρω περιοχών υπάγεται στη Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας.
  Αλλες εκκλησίες είναι αυτή του Αγ. Νεκταρίου, του Ιωάννου Χρυσοστόμου, ενώ υπάρχει και το εκκλησάκι το Αγ. Τρύφωνα στο Τσαλί Μετόχι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Καλλικράτειας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ