gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 9 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΟΛΥΜΠΙΑ Επαρχία ΗΛΕΙΑ" .


Προσκυνήματα (9)

Εξωκκλήσια

Ναός Προφήτη Ηλία

ΖΑΧΑΡΩ (Κωμόπολη) ΗΛΕΙΑ
Είναι ένα πανέμορφο γραφικό εκκλησάκι κτισμένο πάνω σε καταπράσινο λόφο στο μέσο ενός μαγευτικού αλσυλίου με θαυμάσια θέα στη γύρω περιοχή. Συνδέεται οδικά με την πόλη μέσωενός καταπράσινου τοπίου και η εκεί μετάβαση δημιουργεί στον επισκέπτη άριστες εντυπώσεις. Κάθε καλοκαίρι στις 20 Ιουλίου γίνεται μεγάλη πανήγυρις. Πάντοτε η Ζαχαραίοι με βαθιά πίστη ενθουσιασμού και φανατισμού ελάτρευαν και λατρεύουν τον Προφήτη Αγιο Ηλία και απολαμβάνουν την μαγευτική τοποθεσία του. Εξ΄άλλου ο τόπος αυτός συνδέεται με ιερούς δεσμούς με τους κατοίκους της πόλης, γιατί επί γενεές ολόκληρες και μέχρι των αρχών του αιώνα μας υπήρξε το Νεκροταφείο της Ζαχάρως.Κτίσθηκε περί το τέλος του 19ου αιώνα.

Καθεδρικοί ναοί

Ναός Αγίου Σπυρίδωνα

Είναι ο Πολιούχος της πόλης και ευρίσκεται στην υψηλότερη τοποθεσία αυτής με αποτέλεσμα να δεσπόζει επιβλητικά σε ολόκληρη την γύρω περιοχή. Είναι άνω των 100 ετών κτισμένος στο τέλος του περασμένου αιώνα. Διαθέτει πλούσιο προαύλιο προς όλες τις κατευθύνσεις το οποίο προσφέρει φαντασμαγορική θέα προς τη θάλασσα, τα Λουτρά Καϊάφα, το Βουνό Λαπήθα και γενικά στην ευρύτερη περιοχή. Ο Αγιος Σπυρίδων επί δεκαετίες έχει γαλουχήσει το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων και έχει διεγείρει την πίστη και το σεβασμό τους προς αυτόν.

Μοναστήρια

Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σεπετού Ολυμπίας

ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ (Χωριό) ΗΛΕΙΑ
Τηλέφωνο: +30 26260 41205
  Μπορεί να την επισκεφθεί κανείς είτε ακολουθώντας τη διαδρομή από Ανδρίτσαινα, είτε από αρχαία Ολυμπία και Δαφνοΰλα που είναι πιο δύσκολη αλλά και πιο εντυπωσιακή. Κτισμένη από τον 11ο αιώνα μ.Χ. σε απόκρημνο βράχο πάνω ακριβώς από τον Τρίτωνα ποταμό, παραπόταμο του Αλφειού. Πολλές απόψεις υπάρχουν για τη προέλευση της ονομασίας της Μονής. Σεπτός = ρηματικό επίθετο του σέβομαι, ή από το σλαβικό \"sopot\" = καταρράκτης -υπάρχει στους πρόποδες του Μοναστηριού- ή από το \"σε πετώ\" = \"σε χαρίζω\". Μεγάλη ήταν η συνεισφορά της Μονής στους πιστούς της περιοχής τα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας και επίσης μεγάλη η προσφορά της στην Ελληνική Επανάσταση.

Μονή Ζωοδόχου Πηγής Επιταλίου Ολυμπίας

ΕΠΙΤΑΛΙΟ (Κωμόπολη) ΗΛΕΙΑ
Τηλέφωνο: +30 26210 71218
   Δεν διαθέτει την ιστορία άλλων μοναστηριών ούτε τα μεσαιωνικά κτίσματα με τις υπέροχες τοιχογραφίες, αλλά είναι κτισμένο σε μία πλεονεκτική θέση τόσο από πλευράς φυσικής ομορφιάς, όσο και από πλευράς θέας.
  Περιστοιχισμένο από την μία μεριά από πανύψηλα πεύκα, προσφέρει στον επισκέπτη από την άλλη πλευρά, μία μοναδική εικόνα από την Κυπαρισσία μέχρι το Κατάκολο, με τις απίστευτες χρωματικές εναλλαγές της θάλασσας και της γης όλες τις εποχές του χρόνου. Τον επισκέπτη εντυπωσιάζουν το πεντακάθαρο προαύλιο με τα περιποιημένα άνθη, το αρμονικό δέσιμο των κτισμάτων με το τοπίο και η γαλήνη του χώρου.
  Κτισμένο στον αιώνα μας, βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. από το Επιτάλιο.

Μονή Αγίας Τριάδας Κρεστενών

ΚΡΕΣΤΕΝΑ (Κωμόπολη) ΗΛΕΙΑ
Τηλέφωνο: +30 26250 22395

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ