gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΩΛΕΝΗ Δήμος ΗΛΕΙΑ" .


Προσκυνήματα (2)

Μοναστήρια

Ιερά Μονή Παναγίας Κρεμαστής

ΛΑΝΘΙΟ (Χωριό) ΗΛΕΙΑ
Η γυναικεία Ιερή Μονή Παναγίας Κρεμαστής βρίσκεται 2,5 χιλιόμετρα από το Δημοτικό Διαμέρισμα ΛΑΝΘΙΟΥ. Η θέα από το σημείο που βρίσκεται η Μονή είναι καταπληκτική. Ο Ναός της Μονής είναι εντός σπηλαίου. Η μονή εορτάζει κατά την 23η Αυγούστου. Χιλιάδες προσκυνητές την παραμονή κατά τον Εσπερινό και κατά την ημέρα της εορτής, συρρέουν για να προσκυνήσουν την Θεομήτορα. Η μονή δέχεται χιλιάδες προσκυνητές και κατά την διάρκεια όλου του χρόνου.

Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρεμαστής

ΜΟΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ (Μοναστήρι) ΗΛΕΙΑ
Τηλέφωνο: +30 26210 25303
  Στέκεται επιβλητική και εντυπωσιάζει με τον όγκο της σαν να είναι κρεμασμένη στο βράχο. Από τον εξώστη της εκκλησίας ο επισκέπτης θα δει όλη την ομορφιά της γης της Ηλείας μέχρι το δάσος της Φολόης και την μεγαλοπρέπεια του Ερυμάνθου.
  Πριν από 800 χρόνια κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν τα βράδια σε μια τρύπα του βράχου ένα φως. Κρέμασαν με σχοινί κάποιον, ο οποίος βρήκε την εικόνα της Παναγίας αιωρούμενη. Ο επισκέπτης μπορεί να πάει στο μοναστήρι από το χωριό Λάνθι ή από το Λαμπέτι στα 8 χλμ. Και στις δυο περιπτώσεις το τοπίο είναι πανέμορφο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ