gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 8 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ Κωμόπολη ΑΡΓΟΛΙΔΑ" .


Εορτές & πανηγύρια (8)

Πανηγύρια

Υπαπαντής

ΔΗΜΑΙΝΑ (Χωριό) ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

Προστάτη Αγίου Νικολάου

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ (Κωμόπολη) ΑΡΓΟΛΙΔΑ
6/12/2002
The feast day of Saint Nicholas our protector, from an evening church service the icon of St Nicholas is paraded around the village with marching band and music and beautiful costumes.

Αγίου Σεραφείμ

5/5/2001 - 6/5/2001
Many many years ago Epidavros was plagued with millions of Locusts that destroyed all the greenery. The skies were so full of them that day became night. Not knowing what to do and at their wits end, the people congregated at the church on the eve of the saint day "Serafim". Along with the priest they took the saints icon around the village and suddenly a miracle happened, the Locusts took flight and went into the sea. The next day the 6th the people of Aegina Island found their shores covered by millions of dead Locusts, and now every year they arrive on this date by the boatload to remember the event. On the evening of the 5th the same icon is paraded around the village, with followers in traditional costumes singing beautiful songs of praise.

Αγίου Λεωνίδη

ΝΕΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ (Κωμόπολη) ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σωτήρος

Αγίου Αθανασίου

ΤΡΑΧΕΙΑ (Χωριό) ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Σελίδες επίσημες

Αγροτουρισμός - Πανηγύρι Επιδαύρου

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ (Κωμόπολη) ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  Στην Αρχαία Επίδαυρο, εκεί όπου τα προϊόντα της Επιδαυριας γης είναι ακόμα αγνά, εκεί όπου τα εσπεριδοειδή, το λάδι, το μέλι, τα ψάρια, τα κτηνοτροφικά και τυροκομικά προϊόντα, το παραδοσιακό ψωμί και τα παξιμάδια έχουν ακόμα την γεύση που θυμόμαστε από παλιά, διοργανώνεται εδώ και δυο (3) χρόνια, 1998-2000, με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής σε συνεργασία με τον πρώην δήμαρχο Νικ. Γεωργά από το Δήμο Αρχαίας Επιδαύρου, η μεγάλη γιορτή του Αγροτουρισμου, το Πανηγύρι της Επιδαύρου. Μέσα στα πλαίσια του "Μουσικού Ιούλη", το πανηγύρι ξεκίνησε σαν ένα πείραμα, όπου η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της κάθε αγροτικής περιοχής, γίνεται χωρίς την καταστροφή του περιβάλλοντος η της τοπικής παράδοσης, στοιχείο που αποτελεί και το αντικείμενο του Αγροτουρισμου. Το πείραμα αυτό έχει σαν στόχο, την εναρμόνιση της πολιτιστικής δράσης με την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
  Με την έως σήμερα ευγενική χορηγία της Γ.Ε.Κ. Α.Ε., σε συνεργασία με το Δήμο Επιδαύρου,(Αλεξανδρος Λιμνιατις) η προκυμαία του λιμανιού της Αρχαίας Επιδαύρου κατάλληλα διαμορφωμένη σε υπαίθρια αγορά, μετατρέπεται σε πολύχρωμο "εκθετήριο", όπου οι παραγωγοί προμηθεύουν το καταναλωτικό κοινό, με τα αγνά προϊόντα της επιδαυριας γης: εσπεριδοειδή, λαδι, ελιές, κρασί, χυλοπίτες, τραχανα,τυρια, παραδοσιακό ψωμί, παξιμάδια, μαρμελάδες, ψάρια αλλά και κεραμικά και καλλυντικά παρασκευασμένα από φυσικά προϊόντα.
  Μέσα από αυτή την προσπάθεια πραγματώνεται ο στόχος της γιορτής, αποδεικνύοντας πως ο Τουρισμός, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, η Τοπική Ανάπτυξη και η εμπορία αγνών γεωργικών προϊόντων, αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο, όπου η μια λειτουργία στηρίζει τέλεια την άλλη. Απόδειξη αυτού δυο χρόνια γιορτής που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, βάζοντας τα θεμέλια για την περαιτέρω πορεία και εξέλιξη της γιορτής στο μέλλον. Η πείρα μας εγγυάται την προοπτική να καταστήσουμε το "Πανηγύρι του Αγροτουρισμου" θεσμό για τον τόπο με ευρύτερες αποδοχές της αγροτουριστικης ανάπτυξης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ