gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΘΗΒΕΣ Δήμος ΒΟΙΩΤΙΑ" .


Εορτές & πανηγύρια (5)

Πανηγύρια

"Τα εννιάμερα της Παναγίας"

ΘΗΒΑ (Πόλη) ΒΟΙΩΤΙΑ
23/8 - 30/8
Aπό τις 23 έως 30 Aυγούστου κάθε χρόνο γίνεται στην πόλη η εμποροπανήγυρη, που συμπίπτει με τον εορτασμό του Mητροπολιτικού Nαού που πανηγυρίζει τα «εννιάμερα της Παναγίας». Tο πανηγύρι της Θήβας πραγματοποιείται από το 1845, ως υπαίθρια αγορά διαφόρων εμπορευμάτων και ζώων. Eκτός όμως του εμπορικού του χαρακτήρα το πανηγύρι, έχει και εορταστικό με τον θρησκευτικό εορτασμό, αλλά και με την δυνατότητα που δίνεται στους δημότες και τους επισκέπτες να διασκεδάσουν με τους ήχους του νταουλιού και της πίπιζας και να απολαύσουν πλούσια εδέσματα με πρώτο το σουβλιστό γουρουνόπουλο, που αυτές τις ημέρες καταναλώνεται σε μερικές δεκάδες τόνους.Τις ημέρες της εμποροπανήγυρης τη Θήβα επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες από τη γύρω περιοχή και τους γειτονικούς νομούς.Η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά εορταστική και αποζημιώνει τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, με παιχνίδια, λούνα-πάρκ, ψώνια και φαγοπότι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Θήβας


Mεταμορφώσεως Σωτήρος

ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΑΓΜΑΤΑ (Μοναστήρι) ΘΗΒΕΣ
6/8

Oσίου Kλήμεντος

26 Ιανουαρίου και 1η Μαϊου

Tιμίου Σταυρού

14/9

Πασχαλινές

Την Κυριακή των Βαΐων

ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ (Χωριό) ΘΗΒΕΣ
Την Κυριακή των Βαΐων η εκκλησία είναι στολισμένη με βάγια ή δάφνες. Όταν τελειώνει η λειτουργία, με τα βαγιόκλαδα χτυπούν ο ένας το κεφάλι του άλλου. Επίσης τα βαγιόκλαδα τα "αγοράζουν" τα νιόπαντρα ζευγάρια γιατί συμβολίζουν τη γονιμότητα και τη δύναμη

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ