gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα για το τοπωνύμιο: "ΙΘΑΚΗ Νησί ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ".


Πολιτιστικά γεγονότα (1)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

  Πολλές και ενδιαφέρουσες είναι οι εκδηλώσεις που οργανώνονται κάθε χρόνο στο νησί, κυρίως υπό την αιγίδα και την οργανωτική επιμέλεια των Δημοτικών Αρχών.
  Στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις συγκαταλέγονται η Γιορτή του Κρασιού στο Περαχώρι, καθώς και συναυλίες, εκθέσεις, διαλέξεις και θεατρικές παραστάσεις που οργανώνονται στο Βαθύ.
  Ένα από τα μεγαλύτερα διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Μονή Καθαρών στις 8 Σεπτεμβρίου. Αλλα πανηγύρια του νησιού είναι του Αγ. Ιωάννη και του Προφήτη Ηλία στο Κιόνι στις 24 Ιουνίου και 20 Ιουλίου αντίστοιχα, στις 15 Αυγούστου στον Πλατρειθιά και στην Ανωγή, στην Εξωγή στις 15 και 6 Αυγούστου.
  Από το 1981 το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών οργανώνει συνέδριο με την συμμετοχή εξεχόντων μελετητών από όλο τον κόσμο.
  Ο Θεατρικός Διαγωνισμός Ιθάκης έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός πανελλήνια, στον θεατρικό και θεατρόφιλο κόσμο της Ελλάδας. Επί είκοσι χρόνια, φιλοξενεί τους κορυφαίους του ελληνικού θεάτρου και ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από όλα α γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, αλλά και της Κύπρου, που έρχονται να παρουσιάσουν την θεατρική τους δουλειά και να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ