gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 14 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Περιφέρεια ΕΛΛΑΔΑ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (14)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

Αλασσάρνια

ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ (Κωμόπολη) ΚΩΣ
Του θερινούς μήνες

Ιπποκράτεια

ΚΩΣ (Πόλη) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ

Κορθιανά

ΟΡΜΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ (Χωριό) ΑΝΔΡΟΣ
Τον Αύγουστο.

Ναυτική εβδομάδα (Ιούνιος)

ΠΑΡΟΣ (Κωμόπολη) ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΠΑΤΜΟΣ (Νησί) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
  Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Δήμος του νησιού διοργανώνει βραδιές με παραδοσιακή μουσική και χορούς σε κεντρικές πλατείες. Μπορείτε να συμμετέχετε επίσης στις βραδιές με παραδοσιακά γλέντια που διοργανώνουν οι ντόπιοι για να γιορτάσουν μεγάλες θρησκευτικές γιορτές τους, τα πανηγύρια.
(Κείμενο: Μανώλης Πέντες)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Πάτμου.

Σελίδες επίσημες

Εκδηλώσεις 2002

ΑΝΔΡΟΣ (Δήμος) ΑΝΔΡΟΣ

Other Cultural Activities

ΛΕΡΟΣ (Νησί) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
During the summer the Lerians organise athletic competitions known as the Alindia and the Bulafentia. The naval week also take place in summertime and is dedicated to the Greek navy. This week involves free entrance to the public to various war ships which are visiting the Island. Leros also takes part in the Aegean Regatta during the month of August. The Educational Cultural Association of Youth of Leros, Artemis has, in recent years, become the centre of cultural activities in Leros, organizing theatrical, musical, traditional dancing, art exhibitions and lots of other cultural events in the Island and abroad throughout the year.

Λαϊκές Εκδηλώσεις

ΜΕΓΙΣΤΗ (ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ) (Νησί) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
  Στο Καστελλόριζο γίνονται πολύ ενδιαφέρουσες παραδοσιακές γιορτές, όπως στις 6 Ιανουαρίου των Αγίων Θεοφανίων, όπου νεαροί ρίχνονται στην παγωμένη θάλασσα, για να πιάσουν το Σταυρό που ρίχνει ο παπάς.
  Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται η Μεγάλη Εβδομάδα, με πολλά θρησκευτικά και λαϊκά λατρευτικά έθιμα και το τριήμερο γλέντι με χορούς και τραγούδια το Πάσχα.
  Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια το νησί γιορτάζει κάθε χρόνο τους πολιούχους του Αγιο Κωνσταντίνο και Αγία Ελένη (21 Μαϊου). Επίσης το νησί γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου. Κατά την ημέρα αυτή, στην Παναγιά του Χωραφιού τελείται πανηγυρική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της μεγάλης εικόνας Της. Την παραμονή, τα νέα παιδιά ανάβουν μεγάλες φωτιές, τις "χαλαμπούνες".
  Το νησί γιορτάζει την απελευθέρωσή του με διάφορες επίσημες εκδηλώσεις (13 Σεπτεμβρίου).
  Ακόμα είναι η γιορτή της Αγίας Παρασκευής, όπου ανάβουν φωτιές με ξύλα και κλαδιά και πηδούν τα παιδιά πάνω από αυτές. Λαϊκή γιορτή είναι η Καθαρά Δευτέρα και η Πρωτομαγιά, όπου οι κάτοικοι πηγαίνουν για να διασκεδάσουν με καλό φαγητό και πιοτό στο νησί του Αγίου Γεωργίου και στα γύρω βουνά.
  Μια λαϊκή εκδήλωση είναι η γιορτή του Προφήτη Ηλία, όπου το έθιμο των κατοίκων τους θέλει να πέφτoυν με τα ρούχα στη θάλασσα (20 Ιουλίου), παρασύροντας χωρίς διάκριση όσους κατοικούν ή διαμένουν προσωρινά στο νησί τους.
  Τα παραπάνω στοιχεία περιέχονται στον τουριστικό και πολιτιστικό οδηγό του κ. Κυριάκου Μ. Χονδρού, με τίτλο "Καστελλόριζο - Κόσμημα Του Αιγαίου"

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου Α.Ε.


Φεστιβάλ

Χορού και τραγουδιών

ΑΠΕΡΙ (Χωριό) ΚΑΡΠΑΘΟΣ
Με την οργάνωση του Συλλόγου Ομόνοια, τον Αύγουστο.

Φεστιβάλ Αστυπάλαιας

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ (Νησί) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ

Φεστιβάλ Μήλου

ΜΗΛΟΣ (Κωμόπολη) ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Μήλου, που περιλαμβάνει ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Δήμου.

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Δήμου Σύμης

ΣΥΜΗ (Κωμόπολη) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22460 72444
  Η Σύμη τα τελευταία εννέα χρόνια δημιουργεί ένα πολιτιστικό καλοκαίρι με ξεχωριστή προσωπικότητα, Το Φεστιβάλ Σύμης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τον πολιτισμό. Το Φεστιβάλ μας βασίζεται στην ιδέα του εθελοντισμού. Στηρίζεται στην αφιλοκερδή συμμετοχή των καλλιτεχνών και των οργανωτών του. Δεν υπάρχει εισιτήριο στις εκδηλώσεις, ούτε αμοιβή καλλιτεχνών αλλά καλύπτονται μόνο τα έξοδα μετάβασης και παραμονής τους στη Σύμη. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη πολιτιστική σημασία, καθώς αφορούν σε ποικίλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως στην κλασική και σύγχρονη μουσική, στο θέατρο, κινηματογράφο, εικαστικά, συνέδρια, λογοτεχνικές βραδιές και πραγματοποιούνται σε παραδοσιακά χτίσματα του 17ου 18ου αιώνα και 19ου αιώνα που κοσμούν διάφορα σημεία του νησιού μας, όπως είναι η Σάλα του Χατζηαγαπητού, η Αυλή του Αγγελίδη, το προαύλιο του μητροπολιτικού ναού του Αι-Γιάννη και το μοναστήρι του Πανορμίτη. Το Φεστιβάλ έχει τιμηθεί από πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά και νέους ανερχόμενους, που προσφέρουν αφιλοκερδώς το ταλέντο τους. Στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει καλλιτεχνικά ονόματα όπως η Νανά Μούσχουρη, ο Γιώργιος Νταλάρας, Έλλη Πασπαλά, ο Σταύρος Ξαρχάκος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Δήμητρα Γαλάνη, Μαρία Φαραντούρη, ο Δημήτριος Σγουρός, ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Στέφανος Κορκολής, η Συμφωνητική Ορχήστρα Μόσχας καθώς και άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το Φεστιβάλ του 2004 θα είναι αφιερωμένο στον Αθλητισμό ενόψει και του μεγάλου γεγονότος των Ολυμπιακών Αγώνων. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ 2004.
  Επίσης, στη Σύμη έχουν διοργανωθεί Συνέδρια με ενδιαφέροντα θέματα όπως ο Απόδημος Ελληνισμός, Νεοκλασικά, η Λογοτεχνία των Ελλήνων Διασποράς, και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη μικρών νησιών του Αιγαίου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Σύμης


Φεστιβάλ Νεότητας

ΧΑΛΚΗ (Χωριό) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
Κάθε Σεπτέμβριο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ