gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΗΡΑΚΛΕΙΟ Νομός ΚΡΗΤΗ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (2)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

Διαγωνισμούς παραδοσιακής κρητικής μαγειρικής

ΚΑΒΡΟΧΩΡΙ (Χωριό) ΓΑΖΙ
Ιδιαίτερη θεωρείται η προσφορά του πολιτιστικού συλλόγου του Καβροχωρίου ο οποίος ιδρύθηκε το έτος 1995 και έκτοτε έχει διοργανώσει 3 παγκρήτιους διαγωνισμούς παραδοσιακής κρητικής μαγειρικής και ένα πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η διοργάνωσή του γίνεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ημέρα Σάββατο με έναρξη νωρίς το απόγευμα έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι διαγωνιζόμενοι μαγειρεύουν μπροστά στο κοινό σε κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους στην πλατεία του χωριού.
Θα μπορούσαμε ενδεικτικά να αναφέρουμε κάποιους νόστιμους παραδοσιακούς μεζέδες όπως: χόντρο με χοχλιούς, χοιρινό με πράσα και αμαθειές κ.α. Κατά τη διάρκεια της βραδείας φιλοξενούνται συμπληρωματικές εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα εκθέσεις βιβλίου που αναφέρονται στην κρητική κουζίνα, εκθέσεις ζωγραφικής και εκθέσεις βοτάνων που ευδοκιμούν στην Κρήτη, όπως φασκόμηλο, ρίγανη κ.α. Ο Σύλλογος φροντίζει μετά το τέλος του διαγωνισμού και σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο να διασκεδάσει τους επισκέπτες του με παραδοσιακά κρητικά συγκροτήματα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Γαζίου


Φεστιβάλ

Matala Festival

ΜΑΤΑΛΑ (Χωριό) ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τηλέφωνο: +30 28920 340200
Φαξ: +30 28920 24105
  Στα Μάταλα, με τις θρυλικές μνήμες της δεκαετίας του ’60 και ’70, ένα νέο φεστιβάλ έρχεται να ενώσει το χτες με το σήμερα σε ένα ταξίδι μουσικής, τέχνης και πολιτισμού, φιλοδοξώντας να καταστεί ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός της περιοχής. Το πρώτο Φεστιβάλ «Μάταλα» πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Φαιστού τον Ιούνιο του 2011 με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα, αλλά και με προσκεκλημένους καλλιτέχνες από διάφορες χώρες.

  Το επόμενο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Ιουνίου 2012

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ