gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Χιονοδρομικό κέντρο για το τοπωνύμιο: "ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ Χιονοδρομικό κέντρο ΚΑΡΔΙΤΣΑ".


Χιονοδρομικό κέντρο (1)

Κόμβοι επίσημοι

Χιονοδρομικό Κέντρο Καραμανώλη Νεράιδας Καρδίτσας

Τηλέφωνο: +30 24410 70946
Φαξ: +30 24410 70946

Όρος: Όρη Αγράφων

Υψόμετρο: 1535 μ.

Στις ανατολικές πλαγιές της οροσειράς της Νότιας Πίνδου, κοντά στην κορυφή Βουτσικάκι (2152 μ.) και σε υψόμετρο 1530 μ., βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Αγράφων.

Πίστες

  • 1 μικρή πίστα, πράσινη (αρχαρίων), μήκους 300 μ.

Αναβατήρες

  • 1 baby-lift

Λοιπές εγκαταστάσεις /υπηρεσίες

Πρόσβαση /Οδικό δίκτυο

Η πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Αγράφων, από την Καρδίτσα είναι δυνατή από δύο κατευθύνσεις:

  1. Ακολουθώντας το δρόμο για τη λίμνη Πλαστήρα μέσω Κρυονερίου.
  2.  Μέσω Καστανιάς και φράγματος Λίμνης Πλαστήρα.
Και οι δύο δρόμοι οδηγούν στο χωριό Νεράιδα, από το οποίο διανύοντας 5 χμ. ασφαλτοστρωμένου δρόμου βρίσκεστε στο χιονοδρομικό κέντρο. Η ασφαλτόστρωση του εν λόγω οδικού άξονα ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2009, προκειμένου η πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο να είναι ευκολότερη και ασφαλέστερη.

Λειτουργία

Οι εγκαταστάσεις του Χ.Κ. λειτουργούν κάθε Σαββατοκύριακο από τις 9 π.μ. ως τις 3.30 μ.μ.

Άλλες σημειώσεις

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καραμανώλη έχει στηθεί από τον Ορειβατικό Χιονοδρομικό Όμιλο Καρδίτσας προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Σε μικρή απόσταση από αυτό βρίσκεται και το Καταφύγιο του Ορειβατικού Χιονοδρομικού Ομίλου Καρδίτσας, σε υψόμετρο 1420 μ.
Επιπλέον, οι γύρω δασικοί δρόμοι προσφέρονται για ορειβατικό σκι αντοχής

Υπηρεσίες στη γύρω περιοχή

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καραμανώλη βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Λίμνη Πλαστήρα και τα γύρω χωριά, μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει εξαιρετική ανάπτυξη.
Στη Νεράιδα, σε απόσταση 5 χμ., υπάρχουν πολλά καταλύματα και καφέ-εστιατόρια.
Καταλύματα και καφέ-εστιατόρια υπάρχουν και σε άλλους κοντινούς οικισμούς, όπως είναι τα Καλύβια Πεζούλας και το Νεοχώρι.
Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε:
  • το Βοτανικό Κήπο, 1,5 χμ. μακριά από το Νεοχώρι. Καταλαμβάνει μια έκταση 10 στρεμμάτων και βρίσκεται σε μία όμορφη παραλίμνια θέση. Η επίσκεψη εδώ θα βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να γνωρίσετε διάφορα είδη της τοπικής πανίδας και χλωρίδας.
  • τον Καταρράκτη του Ανθοχωρίου, βαδίζοντας μονοπάτι 1200 μ. Το μονοπάτι αρχικά είναι λιθόστρωτο, έχει σημεία ξεκούρασης με πάγκους και πηγές και πιο ψηλά κινείται κατά μήκος του φαραγγιού, περνώντας ανάμεσα από πλατάνια.
  • το Φράγμα που άλλωστε ευθύνεται και για το αποτέλεσμα της λίμνης. Το φράγμα είναι μία τοξοειδής κατασκευή με μήκος 200 μέτρα και ύψος 83 μέτρα. Ολοκληρώθηκε περί το 1959, οπότε και άρχισε η πλήρωση της Λίμνης με νερό. Αυτό το νερό είναι η κινητήριος δύναμη για τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Δ.Ε.Η. ισχύος 120MW, στον οποίο μεταφέρεται μέσω ενός αγωγού που ξεκινάει από την ανατολική πλευρά της Λίμνης, κοντά στην περιοχή Τσαρδάκι και στη συνέχεια χρησιμοποιείται για άρδευση των χωραφιών του θεσσαλικού κάμπου και για την ύδρευση της Καρδίτσας, των Σοφάδων και άλλων 35 κοινοτήτων. Λίγο μετά το φράγμα, πηγαίνοντας προς τη Μούχα, θα συναντήσουμε στα αριστερά μας το Κέντρο Πληροφόρησης Δήμου Ιτάμου στο οποίο μπορούμε να δούμε περισσότερα για το φράγμα και τη γύρω περιοχή.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ