gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΞΟΡΥΧΤΙ Χωριό ΖΑΓΟΡΑ-ΜΟΥΡΕΣΙ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Ξορυχτίου

ΞΟΡΥΧΤΙ (Χωριό) ΖΑΓΟΡΑ-ΜΟΥΡΕΣΙ
Το χωριό βρίσκεται σ' ένα πράσινο πλάτωμα, από εδώ αρχίζει το φαράγγι Τσουνάγκα, το βαθύτερο του Πηλίου. Το άγριο τοπίο προκαλεί δέος, στον επισκέπτη. Ο δρόμος φιδοσέρνεται και απλώνεται σαν πέτρινο φρύδι μέχρι το Ξουρίχτι, που είναι το ένα από τα χωριά - εισόδους, στον Δήμο Μουρεσίου.
  Ο Λημνιώνας - η παραλία του Ξουριχτίου - είναι μια πανέμορφη φυσική και ήρεμη παραλία, που έχει δεν έχει δεχτεί ακόμα τις οργανωμένες ανθρώπινες παρεμβάσεις. Εδώ ο επισκέπτης, θα γευτεί σ' όλο τους το μεγαλείο, την ομορφιά και την ηρεμία της φύσης και της θάλασσας.
  Ο φιλότεχνος επισκέπτης του χωριού θα πρέπει να επισκεφτεί το γραφικό εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου, κτίσμα πιθανότατα του 17ου αιώνα - που βέβαια ανακαινίστηκε κάμποσες φορές στο μεταξύ, με ενδιαφέρουσες μεταβυζαντινές αγιογραφίες και αρκετά αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο.
  Ο φυσιολάτρης πεζοπόρος, αξίζει να διασχίσει το παλιό, πέτρινο, τοξωτό γεφύρι, που ενώνει το Ξουρίχτι με την Τσαγκαράδα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ