gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΕΩΝΙΔΙΟ Λιμάνι ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΛΕΩΝΙΔΙΟ (Λιμάνι) ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ
  Σε μικρή απόσταση (4 χιλ.) από το Λεωνίδιο βρίσκεται η όμορφη Πλάκα, το λιμάνι του Λεωνιδίου, μικρός παραθαλάσσιος οικισμός με γραφικό λιμανάκι και ωραία αμμουδιά. Στην ίδια θέση ήταν και το αρχαίο λιμάνι του Λεωνιδίου. Από την αριστερή πλευρά της Πλάκας ξεκινά ωραία παραλία που εκτείνεται σε μήκος 4 χιλ. μέχρι τον οικισμό Λάκκο. Η Πλάκα συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές το καλοκαίρι και έχει αρκετές ταβέρνες με καλό ψάρι, όπως και κέντρα αναψυχής. Στο λιμάνι της, που συνδέεται με τον Πειραιά με "ιπτάμενα δελφίνια", δένουν πολλά ιστιοφόρα, αλιευτικά και ψαρόβαρκες.
  Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό, στο δρόμο για το Λεωνίδιο, βρίσκονται τα ερείπια των Βρασιών, της σημαντικότερης αρχαίας πόλης της Κυνουρίας. Την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου γίνονται στην Πλάκα οι εκδηλώσεις της "γιορτής της μελιτζάνας" με συμμετοχή πολύ κόσμου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του ARCADIA website, του Πανεπιστημίου Πατρών


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ