gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΕΡΑΜΟΣ Χωριό ΧΙΟΣ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ (Οικισμός) ΚΕΡΑΜΟΣ
Ο παραλιακός οικισμός των Αγιασμάτων βρίσκεται σε απόσταση 5 Km περίπου από την Κέραμο. Τα Αγιάσματα, που σήμερα κατοικούνται κυρίως το καλοκαίρι, αποτελούσαν κάποτε το εξαγωγικό λιμάνι των χωριών της περιοχής και κέντρο διακίνησης των μεταλλευμάτων αντιμονίου που παρήγαγαν τα μεταλλεία της Κεράμου. Φημίζονται για τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών που αναβλύζουν κοντά στην παραλία. Στο χωριό λειτουργεί Υδροθεραπευτήριο το οποίο παρουσιάζει αξιοσημείωτη κίνηση επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου


Δημοτικό Διαμέρισμα Κεράμου

ΚΕΡΑΜΟΣ (Χωριό) ΧΙΟΣ
  Μεταξύ των ορεινών όγκων της Αμανής και του Πελινναίου, και μέσα σ' ένα περιβάλλον πυκνής και πλούσιας βλάστησης, προβάλλει η Κέραμος, ένα από τα σημαντικότερα χωριά της Αμανής, το οποίο αναπτύχθηκε για πολλές δεκαετίες με άξονα τις δραστηριότητες εξόρυξης των μεταλλευμάτων αντιμονίου που διαθέτει.
  Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση 14 Km περίπου από τη Βολισσό. Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί τις εξορυκτικές και μεταλλουργικές εγκαταστάσεις των μεταλλευμάτων αντιμονίου οι οποίες σώζονται και λειτουργούσαν παραγωγικά μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '60. Οι στοές των μεταλλείων, τα κτίρια της επιχείρησης που το εκμεταλλευόταν μέχρι πρόσφατα, το χημείο, οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας του μεταλλεύματος, ο φούρνος, η καμινάδα και ο εξοπλισμός των εγκαταστάσεων προβλέπεται ν' αξιοποιηθούν από τις τοπικές αρχές με σκοπό τη δημιουργία βιομηχανικού μουσείου αντιμονίου, το οποίο θα είναι το μοναδικό στο είδος του στο χώρο των Βαλκανίων.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ