gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΟΥΤΡΑΚΙ Χωριό ΠΕΛΛΑ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

ΛΟΥΤΡΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Οικισμός) ΠΕΛΛΑ
  Στα βόρεια του Νομού Πέλλας και σε απόσταση 37 Km από την Έδεσσα, συναντά κανείς τον οικισμό του Λουτρακίου και τρία χιλιόμετρα μακρύτερα, τα ομώνυμα Ιαματικά Λουτρά.
  Η αξία των τοπικών πηγών φαίνεται πως είχε εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τα Ρωμαϊκά κιόλας χρόνια, στα μέσα όμως του τελευταίου αιώνα έγιναν οι πρώτες αναλύσεις νερού και πιστοποιήθηκαν οι θεραπευτικές του ιδιότητες.
  Οι θερμές πηγές αναβλύζουν από την κοίτη του ρέματος Αγίου Νικολάου, με θερμοκρασία η οποία ανέρχεται στους 37°C. Η μεγάλη παροχή τους (650 κυβικά μέτρα/ώρα) δημιουργεί άριστες συνθήκες για τη λειτουργία των υδροθεραπευτηρίων της περιοχής, ενώ η ανοικτή πισίνα και οι "λιμνούλες" που έχουν διαμορφωθεί στην κοίτη του θερμοπόταμου, δίνουν τη δυνατότητα λούσης σε ένα καταπληκτικό φυσικό σκηνικό.
  Ήδη τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των νεώτερων, σε ηλικία, επισκεπτών που έρχονται να απολαύσουν στη γραφική αυτή γωνιά της Ελλάδας, σύντομες διακοπές και να επωφεληθούν των δυνατοτήτων που προσφέρει η περιοχή για ξεκούραση & αναψυχή.
  Ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιχειρούν μετά από μια ανάβαση στο γειτονικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα, την επίσκεψη στα Λουτρά και το μπάνιο στη υπαίθρια πισίνα, μέσα στη μυστηριακή ατμόσφαιρα που δημιουργεί η αχλή που προκαλείται από τη διαφορά θερμοκρασίας νερού & αέρα.
  Πέρα όμως από τον θερμαλισμό, υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους θα άξιζε κάποιος να επισκεφθεί τη γραφική αυτή λουτρόπολη, στην οποία δεσπόζει το επιβλητικό φαράγγι του "Ράμνο Μπορ" (Ίσο Πεύκο) προσδίδοντας στο τοπίο μια γοητευτικά άγρια όψη και προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες για αποδράσεις στη φύση.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πέλλας.

Δημοτικό Διαμέρισμα Λουτρακίου

ΛΟΥΤΡΑΚΙ (Χωριό) ΠΕΛΛΑ
Τηλέφωνο: +30 23840 91213, 91170-3
  Το Λουτράκι είναι ένα χωριό με 1.280 κατοίκους. Από το 1992 άρχισε να αναπτύσσεται ο αγροτοτουρισμός και σήμερα λειτουργούν περίπου εκατό ξενώνες, οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες. Υπάρχουν επίσης πολλά και σύγχρονα ξενοδοχεία, εστιατόρια, χώροι διασκέδασης και άλλα καταστήματα που λειτουργούν καθημερινά, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
  Η Λουτρόπολη απέχει 13 χιλ. από την Αριδαία, την πρωτεύουσα του Δήμου, 20 χιλ. από το χιονοδρομικό κέντρο και 100 χιλ. από τη Θεσσαλονίκη. Στο χώρο της Λουτρόπολης και στο Λουτράκι, υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες και επιπλωμένα διαμερίσματα. Επίσης, λειτουργούν πολλά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, εστιατόρια, αναψυκτήρια, παραδοσιακά καφενεία κ.ά.
  Οι επισκέπτες συνδυάζουν τα ιαματικά νερά με μιά σειρά από δραστηριότητες όπως τους περιπάτους στα οικολογικά μονοπάτια και στο φαράγγι των Λουτρών, την ορειβασία, την αναρρίχηση, την εξερεύνηση στα σπήλαια της περιοχής των Λουτρών και την επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο του Καιμάκτσαλαν. Ο αριθμός των επισκεπτών φτάνει τους 700.000 ετησίως, από τους οποίους διανυκτερεύουν στην περιοχή 100.000.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ