gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ Σύμπλεγμα νήσων ΖΑΚΥΝΘΟΣ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

Μονή Στροφάδων

ΜΟΝΗ ΣΤΡΟΦΑΔΩΝ (Μοναστήρι) ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ
Τηλέφωνο: +30 26950 22950

ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ (Σύμπλεγμα νήσων) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Το Μεγάλο Στροφάδι ή Σταμφάνη και η Αρπυία απέχουν 25 ναυτικά μίλια από τη Ζάκυνθο. Το πέρασμα σπάνιων αποδημητικών πουλιών και το αιωνόβιο δάσος των κέδρων, αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι Στροφάδες βρίσκονται στον κατάλογο των ΙΒΑ (Important Bird Areas). Το Μοναστήρι της Θεοτόκου της Παντοχαράς, χτίστηκε σαν φρούριο, από την Ειρήνη, κόρη του αυτοκράτορα της Νίκαιας Θεοδώρου Λασκάρεως, ώστε να προφυλάσσονται οι μοναχοί, από τις πειρατικές επιθέσεις. Αργότερα η Μονή ανακαινίστηκε από τον Ιωάννη τον Ε' τον Παλαιολόγο. Στα Στροφάδια ασκήτεψαν πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι μοναχοί. Μεταξύ τους και ο Αγιος Διονύσιος, ο προστάτης άγιος του νησιού. Το σκήνωμά του βρισκόταν εδώ, όταν το 1716 το νησί δέχτηκε επίθεση από πειρατές, οι οποίοι το ακρωτηρίασαν. Τότε αποφασίστηκε η μεταφορά του στη Ζάκυνθο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ