gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΟΡΟΣ Χωριό ΛΕΥΚΑΔΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Πόρου

ΠΟΡΟΣ (Χωριό) ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλέφωνο: +30 26450 95475
Φαξ: +30 26450 95475
  Ο Πόρος είναι ένα παραθαλάσσιο Λευκαδίτικο χωριό στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Είναι χτισμένο μέσα στο πράσινο και στην ηρεμία, κοντά στη θάλασσα. Η μαγευτική του θέα προς τα γύρω νησιά και η ιδανική για κολυμβητές θάλασσά του ο "Μικρός Γιαλός" με τα πεντακάθαρα βαθιά νερά είναι κάτι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Το χρώμα της φύσης καθρεφτίζεται μέσα στη θάλασσα και της δίνει το μοναδικό γαλαζοπράσινο χρώμα του Ιονίου. Στην κορυφή του Πόρου υπάρχει ένα από τα αρχαιότερα σωζόμενα κτίρια.
  Είναι ένας παμπάλαιος πύργος-παρατηρητήριο προς την περιοχή της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης. Γι’ αυτό και ο Πόρος μπορεί να χαρακτηριστεί και ένα "μπαλκόνι" απ' όπου βλέπει κανείς πεντακάθαρα τα νησιά Αρκούδι, Οξιές, Ιθάκη και Κεφαλλονιά. Στον Πόρο θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες με καλό Λευκαδίτικο φαγητό και φυσικά την φιλοξενία του Λευκαδίτη που θα σας μείνει αξέχαστα.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας (1998).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ