gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΕΛΕΚΑΣ Χωριό ΚΕΡΚΥΡΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Πέλεκα

ΠΕΛΕΚΑΣ (Χωριό) ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλέφωνο: +30 26610 94211
  Ο Πέλεκας είναι ένα χωριό της μέσης δυτικής Κέρκυρας. Ευρισκόμενο σε απόσταση 12 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού καταλαμβάνει κυρίως την ανατολική πλευρά του ομώνυμου λόφου και βρίσκεται σε υψόμετρο 272 μ. Η εξαίσια θέα από την κορυφή του λόφου προς την καταπράσινη βόρεια και ανατολική πλευρά του νησιού, απόκρημνες και γραφικές νοτιοδυτικές ακτές καθώς και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα που μπορεί κανείς να χαρεί βλέποντας τον ήλιο να βασιλεύει στα πεντακάθαρα νερά της Αδριατικής θάλασσας, έχουν διαφημίσει το χωριό σε όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου.
  Διάφοροι περιηγητές αναφέρονται και περιγράφουν τον Πέλεκα από τα μέσα του 19ου αιώνα ενώ άλλοι επώνυμοι όπως η Αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ, ο Γερμανός Κάιζερ Γουλιέλμος Β και ο Βασιλιάς Γεώργιος Α χάρηκαν την αξέχαστη θέα.
  Ακόμη δεν έχει ιστορικά αποδειχθεί η προέλευση του ονόματος του χωριού. Σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση η ονομασία του προέρχεται από την λέξη "πέλεκυς" επειδή οι πρώτοι κάτοικοι πελεκούσαν ίσως κορμούς δένδρων ή πέτρες.
  Σε μικρή απόσταση από το χωριό βρίσκονται οι ονομαστές παραλίες Γλυφάδας-Κοντογυαλού-Μυρτιώτισσας με κρυστάλλινα νερά και χρυσές αμμουδιές.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Κοινότητας Πέλεκα - ΑΝΕΚΠ.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ