gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΓΙΜΑΡΙ Χωριό ΚΕΡΚΥΡΑ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

ΚΑΣΣΙΩΠΗ (Χωριό) ΚΕΡΚΥΡΑ
Κωμόπολη χτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη. Η Κασσιόπη ήκμασε κατά την ρωμαϊκή εποχή εξ'αιτίας κυρίως της γεωγραφικής της θέσης πάνω στο θαλάσσιο πέρασμα. Κατά τους αρχαίους χρόνους υπήρχε ιερό του Δία, στην ίδια θέση που τώρα στέκεται η Παναγία η Κασσιοπίτισα, χτισμένη τον 16ο αιώνα. Πάνω στο λόφο βρίσκονται τα ερείπια του κάστρου της πόλης, που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Πολλοί μικροί δρόμοι οδηγούν από το λιμάνι στις παραλίες του χωριού. Το χωριό αποτελεί ιδανική αφετηρία για να εξερευνήσει ο επισκέπτης όλη τη βόρεια πλευρά της Κέρκυρας.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών


ΚΟΥΛΟΥΡΑ (Οικισμός) ΚΕΡΚΥΡΑ
Μικρό ψαράδικο λιμανάκι, που πήρε το όνομά του από το σχήμα του όρμου του. Εδώ σώζονται τα ερείπια βενετσιάνικης κατοικίας, που κάποτε ανήκε στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ