gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ Δήμος ΧΑΝΙΑ" .


Κεντρικές σελίδες (5)

Ανάμεικτα

Αζογύρες

ΑΖΟΓΥΡΕΣ (Οικισμός) ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ
  Ομορφο, καταπράσινο χωριό, βορειοανατολικά της Παλαιόχωρας, σε απόσταση 7χλμ. με πολύ ευχάριστη οδική διαδρομή. Περπατήστε το όμορφο μικρό φαράγγι και επισκεφτείτε τα σπήλαια "Ζουρές" και "Χάρακας", όπου ασκήτεψαν οι 99 Αγιοι Πατέρες. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο ιστορικό - λαογραφικό μουσείο του χωριού, στις βυζαντινές εκκλησίες και στο μοναστήρι των Αγίων Πατέρων που χτίστηκε το 1864. Πολύ καλή ιδέα είναι να επιστρέψετε στην Παλαιοχώρα πεζοπορώντας από το τοπικό μονοπάτι το οποίο περνάει από το χωριό Ανυδροι και από την παραλία Γιανισκάρι όπου εμφανίζεται η σπάνια χελώνα της Μεσογείου.
Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ενωσης Ξενοδόχων Παλαιοχώρας.

Ελαφονήσι

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ (Νησί) ΚΡΗΤΗ
  Παραλία μοναδικής ομορφιάς με τη ροζ άμμο και τα σπάνια κρινάκια, δυτικά της Παλαιοχώρας. Τόσο κοντά στην ακτή που φτάνετε στο νησάκι αυτό περπατώντας στον αβαθή, αμμώδη βυθό. Ανήμερα του Πάσχα του 1824 έγινε τόπος σφαγής των χριστιανών της περιοχής από τουρκοαιγυπτιακά στρατεύματα. Η οδική διαδρομή περνάει από Στροβλές, Αλυγούς, Ελος και τη Χρυσοσκαλίτισσα. Φτάνετε με πεζοπορία από το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 και ακόμα γίνονται τακτικά θαλάσσια δρομολόγια με τα καραβάκια από το λιμάνι της Παλαιοχώρας.
Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ενωσης Ξενοδόχων Παλαιοχώρας.

Κουντούρα

ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ (Οικισμός) ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ
  Ταβερνάκια, μικρές μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων και η παραλία του Γραμμένου και του περίφημου ακρωτηρίου "...Κριού Μέτωπον", που αναφέρει ο Σκύλαξ στο έργο του "Περίπλους". Αγριο και επιβλητικό με θαυμάσια, ήσυχη παραλία με ψιλό βότσαλο. Παράδεισος για τους προχωρημένους ψαροντουφεκάδες. Δυτικά της Παλαιοχώρας, οδικώς μετά την Κουντούρα και φυσικά με τα πόδια, ακολουθώντας τον πολύ ενδιαφέροντα παραθαλάσσιο δρόμο.
Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ενωσης Ξενοδόχων Παλαιοχώρας.

Λισσός

ΛΙΣΣΟΣ (Αρχαία πόλη) ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ
  Γραφικός όρμος ανατολικά της Παλαιοχώρας. Αρχαιολογικός χώρος και εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί με σπάνια είδη χλωρίδας. Οδικώς από το χωριό Προδρόμι, πεζοπορία από το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 και καθημερινά από την Παλαιοχώρα μετά από σύντομη θαλάσσια διαδρομή με τα εκδρομικά καραβάκια.
Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ενωσης Ξενοδόχων Παλαιοχώρας.

Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιοχώρας

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ (Κωμόπολη) ΧΑΝΙΑ
  Ωραία κωμόπολη στο Λιβυκό πέλαγος με καταπληκτική παραλία. Σώζονται ερείπια Ενετικού φρουρίου. Η κωμόπολη αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, γιατί είναι κατάλληλη για πρώιμες καλλιέργειες και τουρισμό. Κοντά βρίσκεται η Κουντούρα με τα μικρά ερημικά λιμανάκια, με τους κέδρους και τις σπηλιές που σε προκαλούν για μια εξερεύνηση. Κοντινά και ενδιαφέροντα χωριά είναι επίσης η Σκλαβοπούλα, ο Βουτάς, η Κίτυρος με τοιχογραφημένες εκκλησίες (12ος-14ος-15ος αιώνας). Αξίζει ένας περίπατος στον Αζωγυρέ με τον αειθαλή πλάτανο, το μοναστήρι των Αγ. Πατέρων ένα μικρό μουσείο και το σπηλαιοβάραθρο του Ζουρέ, στον Ασφεντιλέ, όπου παλιά ανθούσε η αγγειοπλαστική και στα Τεμένια με ιαματικές πηγές και την τοιχογραφημένη εκκλησία του Χριστού (13ος αι.). Από την Παλαιοχώρα ναυλώνοντας βάρκα μπορεί κανείς να φθάσει στην αρχαία Λισσό σε 45 λεπτά και στη Σούγια σε 1 ώρα περίπου.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων & Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χανίων (2000).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ