gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΠΕΤΣΕΣ Νησί ΕΛΛΑΔΑ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

Μονή Αγίων Πάντων Σπετσών

ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ (Μοναστήρι) ΣΠΕΤΣΕΣ
Τηλέφωνο: +30 22980 72300, 72192
  Ήδη από τις αρχές του 19ου αιώνος (1803) αναφέρεται η ύπαρξη μικρής εκκλησίας των Αγίων Πάντων στο λόφο πάνω από τον όρμο που σήμερα καλείται της Αγίας Μαρίνας. Γύρω από αυτό το εκκλησάκι, η υδραία τη καταγωγή Σοφρωνία, σύζυγος του Σπετσώτη πλοιάρχου Β. Γκίνη, ίδρυσε περί το 1830-33 το γυναικείο μοναστήρι που λειτουργεί έκτοτε ανελλιπώς μέχρι σήμερα και έγινε η πρώτη ηγουμένη του.
  Το 2001 διαπιστώθηκαν στατικά προβλήματα στον τρούλο και στα θεμέλια της παλαιάς εκκλησίας, η οποία κατεδαφίσθηκε εξ ολοκλήρου και στη θέση της ανεγείρεται νέα μεγαλύτερη εκκλησία των Αγίων Πάντων.
  Οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδος θεωρούνται ιδιαίτερα κατανυκτικές στους Αγίους Πάντες και πολλοί Σπετσιώτες και επισκέπτες τις παρακαλουθούν.
  Μπροστά στη Μονή Αγίων Πάντων υπάρχει το ένα από τα δύο νεκροταφεία των Σπετσών, με τάφους πολλών προσωπικοτήτων από την πλούσια ιστορία του νησιού.

ΣΠΕΤΣΕΣ (Νησί) ΕΛΛΑΔΑ
  Σπέτσες, το νοτιότερο νησί του Σαρωνικού κόλπου, με τη μεγάλη ιστορία και το προνόμιο της εθνικής καταξίωσης για την ανεκτίμητη και καθοριστική προσφορά κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης.
  Η υψηλότερη κορυφή του νησιού είναι ο Προφήτης Ηλίας με 291μ. Και ο περιφερειακός δρόμος του νησιού είναι 24χλμ. Ο πληθυσμός της είναι 4.100 κάτοικοι και ζουν στην πόλη των Σπετσών. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν “Πιτυούσα” που θα πει πευκόφυτος. Το όνομα αυτό πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για 3.000 χρόνια μέχρι τους πρώτους Βυζαντινούς αιώνες.
  Το σημερινό της όνομα το έλαβε από τους Ενετούς που την ονόμαζαν isola di Spezzie- “αρωματοφόρος νήσος” λόγω των πολλών αρωματικών φυτών της. Από αυτό το χαρακτηρισμό προέκυψε το όνομα Σπέτσες.
  Οταν ο τουρισμός ήταν άγνωστος για την υπόλοιπη Ελλάδα, στις Σπέτσες λειτουργούσε ένα άριστα οργανωμένο ξενοδοχείο, το περίφημο “Ποσειδώνιο”, έργο του εθνικού ευεργέτη Σπετσιώτη Σωτηρίου Ανάργυρου, που υποδεχόταν Έλληνες και ξένους τα καλοκαίρια και τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα.
 Οι Σπέτσες αποτελούν και σήμερα ένα από τα κορυφαία νησιά στην προτίμηση των Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών. Η γεωγραφική του θέση (2 ½ ώρες οδικώς ή 1 ½ ώρες ακτοπλοϊκώς από την Αθήνα), η συχνή συγκοινωνία με το λιμάνι του Πειραιά, η γειτνίαση με την απέναντι Πελοποννησιακή ακτή (1,3 μίλι), καθιστούν εύκολη την πρόσβαση στο νησί. Διατηρώντας τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα τους με τις επισκέψεις των εκατοντάδων “επωνύμων” Ελλήνων και ξένων, οι Σπέτσες υποδέχονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Το κείμενο παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Σπετσών.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ