gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ Πόλη ΑΤΤΙΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΛΙΜΝΗ (Λίμνη) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
  Η Αθήνα και τα περίχωρα αυτής υδρεύονταν προ της λειτουργίας της Λίμνης από το Αδριάνειο υδραγωγείο που κατασκευάστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ. και από μερικά ιδιωτικά φρεάτια. Το έτος 1925 η Αμερικανική Εταιρεία Γιούλεν και Σία Νέας συμφώνησε με το Ελληνικό Κράτος για την κατασκευή Έργων τα οποία σήμερα υδρεύουν την πρωτεύουσα.
  Η μελέτη προέβλεπε την κατασκευή τεχνητής λίμνης στη συμβολή των χειμάρων Χαράδρου και Βαρνάβα περιοχής Μαραθώνα 30 χλμ.ΒΑ των Αθηνών. Τα έργα κατασκευάστηκαν με αξιοσημείωτη ταχύτητα και επιτυχία. Το φράγμα του Μαραθώνα, εκτός από την τεχνική του αρτιότητα έχει ιδιαίτερη γοητεία, γιατί είναι το μόνο σε ολόκληρο τον κόσμο επενδεδυμένο με το πασίγνωστο Πεντελικό μάρμαρο. Η διάβαση κατά μήκος της κορυφής του έχει πλάτος 4,5 μέτρων και μήκος 285 μέτρα. Το φράγμα έχει πλάτος 48 μέτρα στη βάση του και το ύψος του είναι 54 μέτρα. Στο χαμηλότερο σημείο υπάρχει από πεντελικό μάρμαρο αντίγραφο του θησαυρού των Αθηναίων εις τους Δελφούς.
  Η λίμνη δέχεται τα νερά μιας έκτασης 132 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η περιεκτικότητα της είναι 41,000,000 κυβικά μέτρα και το ανώτερο βάθος αυτής είναι 50 μέτρα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Δήμου Μαραθώνα


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ