gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΦΕΡΙΖΑ Οικισμός ΚΕΡΑΤΕΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΑΙΓΙΛΟΣ (Αρχαίος δήμος) ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ
  Η Αιγιλία, δήμος της Αντιοχίδος φυλής με έξι βουλευτές στην βουλή, ήταν πολύ γνωστή κατά την αρχαιότητα από τα σύκα της, τα οποία αναφέρονταν σαν τα καλύτερα της Αττικής. Ο Στράβων τοποθετεί την Αιγιλία στον κατάλογο των παραλίων δήμων, μεταξύ των Θορών και της Αναφλύστου και τοποθετείται μεταξύ της Φέριζας, του λόφου Βαλμά και του Αγίου Παντελεήμονα, ανατολικά του Ολύμπου. Οι παλαιότεροι μελετητές τοποθετούν την Αιγιλία στον Oλυμπο ενώ οι νεώτεροι ακολουθούν τον Vanderpool.
  Στην περιοχή της Φέριζας και του Βαλμά έχουν εντοπισθεί αρχαιότητες των κλασικών και των ρωμαϊκών χρόνων ενώ στον Aγιο Παντελεήμονα είναι γνωστό το εκτεταμένο γεωμετρικό νεκροταφείο του οποίου τα πλούσια ευρήματα σήμερα βρίσκονται στο Μουσείο της Βραυρώνας. Θεωρείται ένα από τα πλουσιότερα γεωμετρικά νεκροταφεία με πάνω από εκατό τάφους και είναι ένα από τα ελάχιστα της Αττικής που έχει ερευνηθεί ολόκληρο. Με πάρα πολλά μοναδικής τέχνης γεωμετρικά αγγεία, όπως και πλήθος χρυσά, αργυρά και χάλκινα ευρήματα, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην μελέτη των ταφικών εθίμων της εποχής.
  Από την ίδια περιοχή μεταξύ λόφου Βαλμά και λεωφόρου Καλυβίων βρέθηκε ο γνωστός κούρος Αριστόδικος, ο κούρος της Νέας Υόρκης, ο κούρος του Μονάχου και η επιτύμβια στήλη της Νέας Υόρκης - Μονάχου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Καλυβιών Θορικού


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ