gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Σύλλογοι Πολιτών  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΕΛΛΑ Νομός ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" .


Σύλλογοι Πολιτών (4)

Ανάμεικτα

Πολιτιστικός Σύλλογος "Μέγας Αλέξανδρος"

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Χωριό) ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
  Στον Αγιο Γεώργιο δραστηριοποιείται τα 3 τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Μέγας Αλέξανδρος". Ιδρύθηκε το 1982, όμως μετά από τρία χρόνια αδρανοποιήθηκε, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος της νεολαίας. Η επάνοδός του στην ενεργή δράση ήταν δυναμική, με άμεση δημιουργία χορευτικών τμημάτων και θεατρικής ομάδας, η οποία έχει ήδη παρουσιάσει δύο θεατρικά έργα.
  Ο Σύλλογος αριθμεί 62 εγγεγραμμένα μέλη. Χοροδιδάσκαλος είναι ο Μήτσκας Δημήτριος και το ρεπερτόριο περιλαμβάνει χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τον Πόντο. Οι φορεσιές, που διαθέτει η ιματιοθήκη του Συλλόγου, είναι αντιπροσωπευτικές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης. Κάθε χρόνο, στην πανήγυρη του χωριού, τα μέλη του συλλόγου διοργανώνουν διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 25-26 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου. Αρκετές είναι και οι συμμετοχές του σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορους άλλους δήμους του νομού Πέλλας.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου


Σύλλογοι και σωματεία

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (Πόλη) ΠΕΛΛΑ

Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος "Μακεδονία"

ΓΥΨΟΧΩΡΙ (Οικισμός) ΠΕΛΛΑ
  Ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Γυψοχωρίου "Μακεδονία" ιδρύθηκε στις 26 Μαρτίου 2000. Παρότι είναι νεοσύστατος, έχει πλούσια δράση στον πολιτιστικό τομέα του χωριού. Στο Σύλλογο λειτουργούν τέσσερα χορευτικά τμήματα, στα οποία οι νέοι του χωριού διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, κυρίως όμως Μακεδονικούς.
  Στις αρμοδιότητες του Συλλόγου είναι η οργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στις 18 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού της Εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου Γυψοχωρίου. Ακόμη, κάθε 23 Δεκεμβρίου αναβιώνει το έθιμο της φωτιάς (Κόλντε Μπάμπο). Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, υπάρχει έκθεση παλαιών φωτογραφιών και παλαιών χρηστικών αντικειμένων των κατοίκων του χωριού.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου


Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσερού "Φίλιππος"

ΔΡΟΣΕΡΟ (Χωριό) ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
  Η εσωτερική μετανάστευση των τελευταίων ετών, είχε επίδραση και στον πολιτιστικό τομέα του χωριού. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσερού "Φίλιππος" έμεινε αδρανοποιημένος για περίπου έξι χρόνια και η νεκρή αυτή περίοδος, έγινε έντονα αισθητή, κυρίως στους νέους. Έτσι, το 1998 αποφάσισαν την επανίδρυση του "Φιλίππου", με σκοπό να καλύψει το πολιτιστικό κενό του τόπου, προσφέροντας εναλλακτικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικές διεξόδους στους κατοίκους.
  Σήμερα, ο "Φίλιππος" διαθέτει μια χορωδία ενηλίκων και δύο χορευτικά τμήματα, στα οποία ο χοροδιδάσκαλος κ.Τρεμπολίτης Κων/νος διδάσκει Μακεδονικούς, Θρακιώτικους και Βλάχικους χορούς. Στο τμήμα της χορωδίας συμμετέχουν 15 μέλη και τρεις οργανοπαίχτες, ενώ στα χορευτικά τμήματα συμμετέχουν 50 μέλη κάθε ηλικίας. Ο Σύλλογος έχει αναλάβει τη διοργάνωση της πανήγυρης του χωριού στις 21 Μαΐου, ημέρα εορτασμού της Εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου Δροσερού. Ακόμη, οργανώνει χορευτικές εκδηλώσεις και μηνιαίες συνεστιάσεις, όπου γλυκά και καφές προσφέρονται δωρεάν στους παρευρισκόμενους. Ιδιαίτερη προβολή στην πρωτοποριακή δράση του "Φιλίππου" δίνουν οι αποστολές αγάπης των μελών του και η προσφορά δώρων, τόσο στους φαντάρους των φυλακίων στα σύνορα, όσο και σε οικότροφους στα γηροκομεία, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ