gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες για το τοπωνύμιο: "ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ Παραλία ΧΙΟΣ".


Παραλίες (2)

Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

1. Παραλία Δασκαλόπετρας Β
2. Παραλία Δασκαλόπετρας (Γαλάζια Σημαία 2002).

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Παραλία Δασκαλόπετρας

  Στην περιοχή του Βροντάδου, επτά (7) χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, βρίσκεται η Δασκαλόπετρα. Ένας τόπος με έντονα ιστορικά στοιχεία και μια μαγευτική παραλία. Πρόκειται για βοτσαλωτή παραλία, με μικρά και μεγάλα βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, μια από τις πιο ωραίες παραλίες του νησιού. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα κρυσταλλένια νερά και στη συνέχεια να γευτεί τους τοπικούς μεζέδες σε μια από τις γραφικές ταβέρνες της περιοχής. Η περίφημη πέτρα του Ομήρου, στην περιοχή της Δασκαλόπετρας, όπου εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, ο αγαπητός σε όλους τυφλός ποιητής και δημιουργός των επών της "Ιλιάδας" και της "Οδύσσειας" συνήθιζε να διδάσκει τους μαθητές του, παίζοντας λύρα, με τη θάλασσα να απλώνεται, μαγευτική, κάτω από τα πόδια του. Η θέα από εδώ ψηλά, είναι πανοραμική.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ