gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες για το τοπωνύμιο: "ΗΛΕΙΑ Νομός ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ".


Παραλίες (1)

Σελίδες επίσημες

  Με αφετηρία την πρωτεύουσα του νομού, τον Πύργο, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε το νότιο τμήμα της οδικής αρτηρίας Πύργου-Καλαμάτας, όπου θα έχετε μόνιμη θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Προσπαθήστε να κάνετε τη διαδρομή αυτή το απόγευμα για να κερδίσετε ένα απολαυστικό ηλιοβασίλεμα. Πρώτη σας στάση το χωριό Επιτάλιο στην αποξηραμένη λίμνη Αγουλίτσας. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η μοναδική του παραλία, που είναι μια βελούδινη πλατιά αμμουδιά, με λίγο κόσμο, ιδανική για τους φίλους του κάμπινγκ και της φύσης.
  Συνεχίζοντας προς τα κάτω και αφήνοντας πίσω την Κρέστενα, θα φτάσετε στην περιοχή του Καϊάφα και θα χαρείτε μια από τις ομορφότερες και γνωστότερες ακτές του Κυπαρισσιακού κόλπου όπου οι τεράστιοι αμμόλοφοι θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Αφού αναζωογονηθείτε από τον αέρα που μοσκοβολά πεύκο, συνεχίστε τη μαγευτική διαδρομή σας και 3 χιλιόμετρα μετά τον Καϊάφα θα φθάσετε στη Ζαχάρω, που διαθέτει αξιόλογη παραλία με χρυσή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Εκεί υπάρχουν ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ, οπότε μπορείτε να συδυάσετε τη βόλτα σας με κάθε είδους διασκέδαση.
  Προχωρώντας προς τα σύνορα του νομού, θα εντοπίσετε ένα σύμπλεγμα μικρών χωριών με θαυμάσιες παραλίες που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Μεταξύ αυτών το Κακόβατο διαθέτει μια υπέροχη πλαζ ενώ το Νεοχώρι προσελκύει όσους αρέσκονται σε πιο ήρεμες καταστάσεις. Ο οικισμός Κάτω Ταξιάρχες και το Γιαννιτσοχώρι είναι μέρη θαυμάσια γα να κάνετε κάμπινγκ πάνω στο κύμα. Εδώ θα περάσετε ξένοιαστα τις διακοπές σας και θα απολαύσετε το πανέμορφο καλοκαιρινό φεγγάρι και τη ζωή συντροφιά με τη φύση.
  Με σημείο εκκίνησης και πάλι τον Πύργο, σε κοντινή απόσταση, βρίσκεται το όμορφο χωριό Κατάκολο που αποτελεί ένα από τα δύο σπουδαιότερα λιμάνια του νομού. Παρά τη σημαντική συγκοινωνιακή του θέση είναι ένας ήρεμος τόπος με έντονα ελληνικά χρώματα. Στην παραλία του υπάρχει πλήρης υποδομή από ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ.
  Πολύ κοντά βρίσκεται ο Κουρούτας και ο γραφικός όρμος του Αγίου Ανδρέα του οποίου η παραλία, γεμάτη κόσμο και ζωντάνια, προσελκύει ιδαίτερα τους νέους καθώς προσφέρεται για θαλάσσια παιχνίδια και στιγμές έντασης.
  Αν αφήσετε γα λίγο τη θάλασσα θα βρείτε να σας περιμένουν πρόθυμα οι φιλόξενοι κάτοικοι του μικρού χωριού Σκαφιδιά, που αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού χωριού, με φυσικές τέντες από κληματαριές, με μουριές και μικρές ταβερνούλες με γνήσια ελληνική κουζίνα και τοπικές νοστιμιές που θα αναπληρώσουν τις χαμένες σας θερμίδες από τη βόλτα της ημέρας. Για τη βραδινή σας διαμονή θα εξυπηρετηθείτε στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα των γύρω περιοχών. Όσοι θέλουν να απολαύσουν την ανατολή του ηλίου μπορούν να ξεκινήσουν πρωί πρωί και να εξορμήσουν γα την κατάκτηση του βόρειου άκρου του νομού και των παραλίων με τα καταγάλανα νερά στην περιοχή της Κυλλήνης. Για να κάνετε κάμπινγκ σας προτείνουμε τις οργανωμένες παραλίες Ιωνικό, Θίνες, Γλύφα, Λουτρά Κυλλήνης, και την Καλαμιά ενώ η ανάπαυσή σας από την πολιορκία των θαλασσών μπορεί να γίνει με μια επίσκεψη στις γύρω πόλεις (Ανδραβίδα, Βαρθολομιό και Λεχαινά).

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/a>


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ