gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες για το τοπωνύμιο: "ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ Χωριό ΚΥΘΗΡΑ".


Παραλίες (4)

Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

Παραλία Αγίας Πελαγίας

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Η παραλία βρίσκεται στο ΒΑ τμήμα των Κυθήρων και εκτείνεται κατά μήκος του ομώνυμου χωριού της Αγίας Πελαγίας. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αφού αποτελεί κομμάτι του κεντρικού οδικού δικτύου. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αλλά σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτή υπάρχουν καφέ, εστιατόρια, παντοπωλεία και άλλα τουριστικά καταστήματα. Για μπάνιο συνίσταται όταν φυσάει δυτικός ή νότιος άνεμος ενώ με βοριά θα πρέπει να αναζητήσετε μια από τις πιο κάτω παραλίες.

Φυρή Αμμος

Μία από τις δυο παραλίες στο νησί με το όνομα "Φυρή Αμμος". Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το χωριό της Αγίας Πελαγίας ενώ όπως προϊδεάζει το όνομά της στο μεγαλύτερο μέρος της έχει κόκκινη άμμο και βότσαλα. Όπως και η παραλία της Αγίας Πελαγίας έχει ΒΑ προσανατολισμό και είναι ωραία με δυτικό ή νότιο άνεμο. Η πρόσβαση και εδώ είναι εύκολη αφού λίγο πριν την είσοδο του χωριού στρίβετε δεξιά και μετά από περίπου 1 χιλιόμετρο ασφάλτινου και χωμάτινου δρόμου βρίσκετε την παραλία στα αριστερά σας.

Παραλία Λορέντζου

Κινούμενοι στο βόρειο τμήμα του νησιού λίγο πιο κάτω απο την παραλία της "Φυρής Αμμου" στην Αγία Πελαγία είναι η παραλία του "Λορέντζου". Τα νερά εδώ όπως και στο υπόλοιπο νησί είναι πεντακάθαρα ενώ η αμμουδιά και εδώ είναι ένας συνδυασμός άμμου και βότσαλου. Κάνοντας μπάνιο στου "Λορέντζου" θα έχετε μπροστά σας τη θέα του Κάβο - Μαλιά στην Πελοπόννησο ενώ πίσω σας τα βράχια που άπτονται του φαραγγιού της "Κακιάς Λαγκάδας", από τα οποία έκανε την εισβολή του ο πειρατής Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσσα το 1537 στη πόλη που υπήρχε στην κορυφή του φαραγγιού. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αλλά στα κοντινά χωριά της Αγίας Πελαγίας και του Καραβά μπορείτε να πάτε για φαγητό ή καφέ. Όπως και στην "Φυρή Αμμο" της Αγίας Πελαγίας έτσι και εδώ μην ξεκίνησετε να έρθετε αν φυσάει βοριάς.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Κυθήρων


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ