gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 9 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΕΘΩΝΗ Δήμος ΜΕΣΣΗΝΙΑ" .


Παραλίες (9)

Αξιόλογες παραλίες

Παραλία Σαλαντή

ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ (Χωριό) ΜΕΘΩΝΗ
Η παραλία Σαλαντή, μήκους 3 χλμ. με σπυρωτή και ξανθή άμμο, πεντακάθαρη και ήρεμη κατά τους θερινούς μήνες, εκτείνεται μεταξύ των δύο βράχων της Αγίας Ανάληψης και του Μαυροβουνίου, όπου υπάρχουν προϊστορικοί οικισμοί. Ο συνδυασμός του μεγέθους της με τη συνθετικότητά της, την έχουν αναδείξει σε τοπίο άπειρου φυσικού κάλλους.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Γαλάζιες Σημαίες 2001

Παραλίες Δήμου Μεθώνης

ΜΕΘΩΝΗ (Δήμος) ΜΕΣΣΗΝΙΑ
1. Παραλία Φοινικούντας (Γαλάζια Σημαία 2002)
2. Παραλία Λούτσας
3. Παραλία Λιγονάμμου
4. Παραλία Ανεμόμυλου
5. Παραλία Μακρυνάμμου.

ΜΕΘΩΝΗ (Κωμόπολη) ΜΕΣΣΗΝΙΑ
1. Παραλία Μεθώνης 1
2. Παραλία Μεθώνης 2.

Παραλία Φοινικούντας

ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ (Χωριό) ΜΕΘΩΝΗ
Ο μεγάλος πλούτος και το ασύγκριτο πλεονέκτημα της Φοινικούντας είναι οι παραλίες και η πεντακάθαρη θάλασσά της. Οι επισκέπτες της ενθουσιάζονται από το θαυμάσιο συνδυασμό της φύσης, τα καταπράσινα λοφάκια με τους μικρούς χειμάρρους που δίνουν την αίσθηση φαραγγιού με τα γάργαρα, πεντακάθαρα νερά της θάλασσάς της. Η παραλία του οικισμού, οργανωμένη και υποψήφια για γαλάζια σημαία, εκτείνεται από το νότιο τμήμα του οικισμού μέχρι το δυτικό, όπου υπάρχει αλιευτικό καταφύγιο, το οποίο χρησιμοποιείται και από σκάφη αναψυχής. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν εστιατόρια, καφενεία, ζαχαροπλαστεία δίπλα στο κύμα που συνθέτουν την καλών υπηρεσιών τουριστική αγορά της Φοινικούντας, ενώ υπάρχει οργανωμένο camping που δέχεται πλήθος επισκεπτών.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Παπά ή Λίμνα

ΜΕΘΩΝΗ (Κωμόπολη) ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Στα δεξιά του δρόμου Πύλου - Μεθώνης στην είσοδο του οικισμού απέναντι από το γήπεδο, ξεκινά ένας χωματόδρομος με κατεύθυνση τα δυτικά, ο οποίος μας οδηγεί κοντά σε έναν όμορφο και αβαθή κολπίσκο με σχετικά ζεστό νερό, που φέρει το τοπωνύμιο «Παπά η Λίμνα». Είναι μία μαγευτική τοποθεσία, όπου μπορεί κανείς να κολυμπήσει και να ψαρέψει και φυσικά να απολαύσει ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Από εδώ η θέα του Ιονίου πελάγους είναι καταπληκτική. Η πρόσβαση από την θέση στάθμευσης έως τον κολπίσκο είναι λίγο δύσκολη. Όμως η ομορφιά του τοπίου θα ανταμείψει τον επισκέπτη.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Μεθώνης


Λάμπες

Στην μέση της διαδρομής Μεθώνης - Φοινικούντας δίπλα από την νέα επαρχιακή οδό που κατασκευάστηκε πρόσφατα, συναντάμε υπέροχες παραλίες .Οι δύο πρώτες παραλίες είναι αυτές που φέρουν το όνομα «Λάμπες». Έχουν καταπληκτική αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά. Σίγουρα το μπάνιο εδώ είναι απόλαυση.

Μαυροβούνι & Ανεμόμυλος

ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ (Χωριό) ΜΕΘΩΝΗ
Στην διαδρομή Μεθώνη - Κορώνη και λίγο πριν την Φοινικούντα συναντάμε την παραλία που φέρει το όνομα «Μαυροβούνι». Από εδώ ξεκινά μία τεράστια παραλία με καταπληκτική αμμουδιά η οποία καταλήγει στον οικισμό της Φοινικούντας και στην θέση «Ανεμόμυλος». Είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσσηνίας.

Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

Παραλία Λούτσας

ΛΟΥΤΣΑ (Οικισμός) ΜΕΘΩΝΗ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ