gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 26 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΧΑΪΑ Νομός ΕΛΛΑΔΑ" .


Παραλίες (26)

Γαλάζιες Σημαίες 2001

Παραλία Καλογριάς

ΚΑΛΟΓΡΙΑ (Οικισμός) ΠΑΤΡΑ

Παραλία Λακκόπετρας

ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑ (Χωριό) ΠΑΤΡΑ

Παραλία Λόγγου

ΛΟΓΓΟΣ (Χωριό) ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
Αμέσως μετά τα Σελιανίτικα, σε απόσταση 10 χλμ. από το Αίγιο βρίσκεται ο Λόγγος, όπου θα βρείτε μία από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής: ήσυχη (αφού ο δρόμος περνά μακριά από την ακτή) και πολύ καθαρή θάλασσα. Ο Λόγγος έχει εξελιχθεί σε τουριστικό μέρος, είναι σύγχρονος και ιδανικός τόπος για διακοπές με πολλούς ξένους τουρίστες. Έχει ξενοδοχεία, πολλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ωραίες παραδοσιακές ταβέρνες και μπαρ όπου η νυχτερινή ζωή έχει το μοναδικό ελληνικό κέφι και η διασκέδαση κρατά ως το ξημέρωμα.

Παραλία Πούντας Τραπέζης

ΠΟΥΝΤΑ (Οικισμός) ΔΙΑΚΟΠΤΟ

Παραλία Ροδοδάφνης (Ακολη)

ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ (Κωμόπολη) ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
Σε απόσταση 4 χλμ. από το Αίγιο βρίσκεται η Ροδοδάφνη και ο παραθαλάσσιος οικισμός Αβυθος. Στην Αβυθο θα βρείτε αρκετά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, εστιατόρια και καφενεία δίπλα στην θάλασσα, ενώ υπάρχει και έντονη νυχτερινή ζωή. Η παραλία της Ακολης είναι από τις ωραιότερες της περιοχής και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ (Κωμόπολη) ΠΑΤΡΑ
Η μεγαλύτερη σε μήκος παραλία της Δυτικής Αχαΐας, η οποία βρίσκεται κοντά στην Πάτρα.

ΛΑΡΙΣΣΟΣ (Δήμος) ΠΑΤΡΑ

ΝΙΦΟΡΑΙΪΚΑ (Χωριό) ΠΑΤΡΑ
Παραλία με άμμο και βότσαλα, ξεχωρίζει για τις απόκρημνες ψαμμιτικές πλαγιές οι οποίες βρίσκονται σε εναλλαγή με το ομαλό ανάγλυφο. Την εαρινή περίοδο, στις πλαγιές αυτές φωλιάζουν οχθοχελίδονα, που δημιουργούν μια αποικία και παραμένουν εκεί μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, οπότε αρχίζει η μετανάστευσή τους προς το Νότο.

Σελίδες επίσημες

ΑΧΑΪΑ (Νομός) ΕΛΛΑΔΑ
  Η Αχαΐα είναι τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και θα σας δελεάσει ο υπέροχος συνδυασμός βουνού και θάλασσας γιατί θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε ποικίλες εξορμήσεις και δραστηριότητες. Για να κάνετε το μπάνιο σας και να ξεκουραστείτε, σας προτείνουμε δυτικά της Πάτρας το Μονοδέντρι και τα Βραχναίικα με τα υπέροχα πέτρινα σπίτια, όπου η μαγεία της φύσης συνδυάζεται άψογα με τη διασκέδαση και το κοσμοπολίτικο περιβάλλον. Επίσης οι περιοχές Τσουκαλαίικα, Καμίνια και Κάτω Αχαΐα συγκεντρώνουν πολλούς επισκέπτες γατί κυριαρχεί το γραφικό τοπίο, η γαλήνη της θάλασσας και η νυχτερινή ζωή. Στη δυτική πλευρά του ακρωτηρίου του Αράξου φιλόξενα περιμένει τους επισκέπτες της η παραλία Γιαννισκάρι, που προσφέρεται γα ηρεμία και φυγή από τους έντονους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής. Αν όμως αγαπάτε τις οργανωμένες πλαζ τότε κατευθυνθείτε στην Καλογριά όπου υπάρχει πλήρης τουριστική υποδομή και μια εξαιρετική αμμουδιά που απλώνεται ήρεμα στην απεραντοσύνη του Ιονίου πελάγους.
  Ανατολικά της Πάτρας επιλέξτε την κοντινή παραλία του Ρίου, Ψαθόπυργο και Λαμπίρι. Η νυχτερινή διασκέδαση στο γειτονικό Λόγγο κρατά ως το ξημέρωμα όπως συμβαίνει και στα Σελιανίτικα που έχουν εξελιχθεί στην πιο κοσμική πλαζ της περιοχής (προσφέρεται και για θαλάσσια σπορ) μαζί με αυτή της Ακολης που παρουσιάζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και διαθέτει φανατικούς λάτρεις. Ανατολικά της πόλης του Αιγίου θα συναντήσετε παραλίες που φιλοξενούν οργανωμένες κατασκήνωσες κα φημίζονται γα τα εξαιρετικά καταστήματα φαγητού. Πολλά καλοκαιρινά μαγαζιά, ξενοδοχεία και άλλα καταστήματα θα βρείτε στα Νικολαίικα όπου η θάλασσα είναι πεντακάθαρη κα ο τουρισμός αρκετά αυξημένος ενώ στον Ελαιώνα μπορείτε να κάνετε οργανωμένο κάμπινγκ. Το Διακοπτό, αμέσως ανατολικότερα, είναι ένα σπουδαίο παραθεριστικό κέντρο με γραφικό όρμο και μικρή μαρίνα και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα τοπία του Κορινθιακού. Η παραλιακή περιοχή της Ακράτας (Κράθιο), διαθέτει την πιο άρτια τουριστική υποδομή γα την εξυπηρέτηση του μεγάλου πλήθους των επισκεπτών της, ενώ η γραφική και πανέμορφη Αιγείρα ορίζει τα σύνορα του νομού με την Κορινθία και μαγεύει τον επισκέπτη με την εξαιρετική παραλία και το ελληνικό χρώμα της.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/a>


Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

Παραλία Αγίου Βασιλείου

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Χωριό) ΑΧΑΪΑ

Παραλία Αιγείρας

ΑΙΓΕΙΡΑ (Κωμόπολη) ΑΧΑΪΑ

Παραλία Αιγίου

ΑΙΓΙΟ (Πόλη) ΑΧΑΪΑ

Παραλία Ακράτας

ΑΚΡΑΤΑ (Κωμόπολη) ΑΧΑΪΑ

Παραλία Αλυκών

ΑΛΥΚΕΣ (Χωριό) ΠΑΤΡΑ

Παραλία Αραχοβίτικων

ΑΡΑΧΟΒΙΤΙΚΑ (Χωριό) ΡΙΟ

Παραλία Βραχνέικων

ΒΡΑΧΝΑΙΪΚΑ (Κωμόπολη) ΠΑΤΡΑ

Παραλία Ταραντέλλας

ΔΥΜΗ (Δήμος) ΠΑΤΡΑ

Παραλία Λαμπιρίου

ΛΑΜΠΙΡΙ (Χωριό) ΠΑΤΡΑ

Παραλία Νιφορέικων

ΝΙΦΟΡΑΙΪΚΑ (Χωριό) ΠΑΤΡΑ

Παραλία Πλατάνου

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ (Χωριό) ΑΚΡΑΤΑ

Παραλία Προαστείου

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ (Οικισμός) ΜΠΟΖΑΪΤΙΚΑ

Παραλία Τραπέζης

ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (Οικισμός) ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Παραλίες Δήμου Πατρέων

ΠΑΤΡΑ (Δήμος) ΑΧΑΪΑ
1. Παραλία Προαστείου
2. Παραλία Αγυιας
3. Παραλία Βραχνέικων.

Παραλία Ρίου

ΡΙΟ (Λιμάνι) ΠΑΤΡΑ

Παραλία Ροδινής

ΡΟΔΙΝΗ (Οικισμός) ΠΑΤΡΑ

Παραλία Σελιανίτικων

ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ (Χωριό) ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
Τα Σελιανίτικα βρίσκονται σε απόσταση 8 χλμ. από το Αίγιο. Η τουριστική ανάπτυξή τους άρχισε από την δεκαετία του 60, κυρίως λόγω των θερμών λουτρών τους. Στα Σελιανίτικα υπάρχουν ξενοδοχεία, πολλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα καθώς και θερινοί κινηματογράφοι για τους φίλους της 7ης τέχνης. Χιλιάδες τουρίστες έρχονται όχι μόνο για να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα, αλλά και την έντονη ζωή που υπάρχει. Η παραλία είναι διαρκώς φροντισμένη από τους τοπικούς φορείς και έχει εξελιχθεί στην πιο κοσμική της περιοχής.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ