gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΥΘΗΡΑ Χωριό ΚΥΘΗΡΑ" .


Παραλίες (3)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Φυρή Αμμος

ΚΑΛΑΜΟΣ (Οικισμός) ΚΥΘΗΡΑ
Η δεύτερη και πλέον γνωστή παραλία "Φυρή Αμμος" στα Κύθηρα βρίσκεται κοντά στο χωριό Κάλαμος. Πρόκειται για μια μεγάλη σε έκταση παραλία με κόκκινο χρώμα στην άμμο και τα βότσαλά της ενώ κατά το παρελθόν έχει βραβευτεί με με βραβείο "Χρυσός Αστερίας" για το φυσικό κάλλος και την καθαρότητα των νερών της. Η πρόσβαση γίνεται και από το χωριό Κάτω Λιβάδι αν και είναι λίγο πιο εύκολη από το χωριό Κάλαμος με τα τελευταία χιλιόμετρα να είναι συνδυασμός ασφάλτινου και χωμάτινου δρόμου. Μιας και η παραλία δεν είναι οργανωμένη καλό θα είναι να πάτε έχοντας προμηθευτεί τα απαραίτητα για το μπάνιο σας. Οι ευνοϊκοί καιροί για τη Φυρή Αμμο είναι νότιος και δυτικός ενώ για φαγητό μετά μπορείτε να πάτε στα κοντινά χωριά του Καλάμου και του Λιβαδίου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Κυθήρων


Παραλία Χαλκός

Από τις πιο φημισμένες παραλίες του νησιού όπου το βότσαλο, τα βράχια, οι απόκρημνες πλαγιές δεξιά και αριστερά και τα καταγάλανα νερά δικαιολογούν το γεγονός. Βρίσκεται στο νότιο κομμάτι του νησιού και για να πάτε πρέπει να περάσετε το χωριό Κάλαμος αφού περάσετε τα τελευταία χιλιόμετρα χωμάτινου δρόμου. Δεν είναι σίγουρο αν θα βρείτε κάποια καντίνα ανοικτή οπότε τουλάχιστον τα απαραίτητα καλό είναι να τα έχετε προμηθευτεί πιο νωρίς. Το μπάνιο στο "Χαλκό" μπορεί να συνδυαστεί με φαγητό και καφέ στον Κάλαμο, το Καψάλι ή το Λιβάδι που αποτελούν τα πιο κοντινά σε αυτόν χωριά. Ευνοϊκοί άνεμοι για μπάνιο εκεί είναι ανατολικός, βόρειος και δυτικός.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Κυθήρων


Παραλία Κομπονάδα

Ανάμεσα στο "Καλαδί" και την "Φυρή Αμμο" του Καλάμου βρίσκεται η "Κομπονάδα". Μεγάλη και ανοιχτή προς το Μυρτώο πέλαγος έχει καταγάλανα νερά και συνδυασμό βότσαλου και λευκής άμμου. Όπως όλες σχεδόν οι παραλίες του νησιού, δεν είναι οργανωμένη αλλά η πολύ εύκολη πρόσβαση είναι ένα από τα ατού της μιας και μέχρι την παραλία καταλήγει ασφαλτόδρομος. Όπως και οι άλλες παραλίες με τον προσανατολισμό της "Κομπονάδας" οι ευνοϊκοί άνεμοι είναι ο νότιος και ο δυτικός ενώ για να πάτε πρέπει να κινηθείτε προς τα χωριά Τραβασαριάνικα ή Γουδιάνικα και να ακολουθήσετε τις πινακίδες προς την παραλία.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Κυθήρων


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ