gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κέντρα πολιτισμού & τέχνης για το τοπωνύμιο: "ΤΗΝΟΣ Κωμόπολη ΚΥΚΛΑΔΕΣ".


Κέντρα πολιτισμού & τέχνης (1)

Μουσεία

Αρχαιολογικό Μουσείο

Βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεγαλόχαρης απέναντι από το κτίριο του Ο.Τ.Ε και λειτουργεί από το 1963. Περιλαμβάνει πλούσια συλλογή αγγείων και σκευών οικιακής χρήσης διαφόρων αποχών καθώς και επιτύμβιες στήλες του 5ου π.Χ αιώνα που βρέθηκαν στο Εξώμβουργο και τον Κάμπο. Επίσης πρωτογεωμετρικά και γεωμετρικά αγγεία (10ος-8ος π.Χ αιώνας) από το Εξώμβουργο, τον Κτικάδο και την Καρδιανή, μεγάλους αμφορείς με ανάγλυφες παραστάσεις (7ος π.Χ αιώνας) και ογκώδεις αμφορείς και πίθους που βρέθηκαν στο αρχαϊκό ιερό που ανασκάφθηκε στο Εξώμβουργο. Στην αυλή του εκτίθενται τεμάχια από την ζωοφόρο του βωμού του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης καθώς και ωραίο ψηφιδωτό που βρέθηκε στο περιβόλι του ναού της Παναγίας. Το μουσείο έχει πλούσια συλλογή νομισμάτων της Τήνου από τα οποία όμως λίγα εκτίθενται.

Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ website, του Πανεπιστημίου Πατρών


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ